Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини

Мюлер от ЕЦБ: Банката може да представи очакванията си за лихвите през юни

Забавянето на промените по паричната политика би било рискова стратегия, смята управителят на Германската централна банка Йоахим Нагел

0
 
2
 
4
преди 2 седмици
Послание за родните купувачи на жилища ,най вече тия с ипотеките Колкото повече се разширява инфлационният натиск, толкова по-голяма е необходимостта от много силно и РЯЗКО лихвено повишение", допълни Нагел.
0
 
1
 
3
Yanis83 до: Shadow1
преди 2 седмици
Няма профилна снимка
Такова мащабно нахлуване и такъв отпор не се подготвят за 3-4 месеца. Съвсем естествено е всичко да се прави на изненадано.Те,от централната банка винаги знаят какво да правят,друг въпрос е в на кой интереса да го правят.
0
 
1
 
2
преди 2 седмици
Няма профилна снимка
Нека да не даваме много акъл на централната банка тук от коментарите, те знаят по-добре ситуацията от нас, щом не са ги вдигнали лихвите през януари значи не е трябвало. Никой не очакваше че ще стане война в Украйна.
0
 
1
 
1
преди 2 седмици
Няма профилна снимка
Още преди година трябваше да започне постепенното повишаване на лихвите и прекратяване на покупките на облигации, и вече да сме на поне 2% лихва и в процес на намаляване на баланса на ЕЦБ с по 50-60 милиарда месечно. Изтървахте както се казва "коня у ряката", но за всички е ясно, че това е умишлена и целенасочена политика за висока инфлация евтино евро и монетаризация на дълга на европейските държави.