Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Икономика и политика

Китай преговаря с Русия за закупуване на петрол за стратегическите си резерви

Преговорите се водят на правителствено ниво с малко пряко участие на петролни компании, твърдят източници

3
 
0
 
7
khao до: corner
преди 1 месец
Няма профилна снимка
ние сме от руските колонии, но свободата се вижда...
1
 
3
 
6
Solar Power до: corner
преди 1 месец
Няма профилна снимка
Забрави,че освен това са си въвели мораториум да не го добиват , а единствената им тръба е захранена с руски газ и единствената им рафинерия с руски петрол. Забравил си да бъдеш по конкретен :)
6
 
1
 
5
юрист до: corner
преди 1 месец
Чети, руснако, чети и млъкни, българофобе... https://....blitz.bg/goreshtite-novini/shche-stane-li-blgariya-dubay-s-proekta-sugar-cherno-more-krie-skrovishche-za-16-280-miliarda-leva_news435731.html '''....Ще стане ли България Дубай с проекта SUGAR: Черно море крие съкровище за 16 280 милиарда лева Само запасът от метан в газовите хидрати е равен на брутния ни вътрешен продукт за 407 години, твърдят учени Варна, България 11 Авг. 2016, 13:58 ...Оказва се например, че истинската заплаха за присъствието на "Газпром" на световния пазар на горивата НЕ Е шистовият газ, А газовите хидрати. Това се посочва и в документи на руското енергийно министерство от 2013 г. Само година след това опасенията на монополистите са на път да станат действителен факт. Газовата революция в Япония вече удари интересите на руския газов монополист в Тихоокеанския регион. Японската държавна корпорация Japan Oil, Gas & Metals National Corp (Jogmec) обяви, че първа в света е успяла да добие природен газ от ледени метанови хидрати от морското дъно. Това е станало на дълбочина от 1,3 км, от дъното на Тихия океан на 50 км от брега на остров Хонсю...."Големите компании следят внимателно и участват активно в изследванията на газовите хидрати и разработването на методики за добив - коментира в тази връзка доц. Василев. - Те са и първите, които могат да използват опит и техника за промишлена експлоатация на газовите хидрати и да увеличат печалбите си. При все това се опасявам, че в България може да има натиск и изкуствено създадени пречки, както външни, от геополитически характер, така и вътрешни - "български". Ще бъде много жалко, ако се случи така, тъй като газовите хидрати могат да направят България не само енергийно независима, но и високотехнологична и с висок научен потенциал. Защото не само добивът на метан, но и широкото приложение на иновативни хидратни технологии ще променят съществено света в близките десетилетия." ...'' А сега си затвори веднъж завинаги мръсната българофобска клеветническа уста.
7
 
2
 
4
юрист до: corner
преди 1 месец
''...Страни от 5 - тия свят да коментират световни въпроси ....'' Страна от 5тия свят е русия- твоята любима държава и Родина. БЪЛГАРИЯ обаче е МОЯТА държава и Родина и в нея има находище на газови хидрати, които се изчисляват на 407 ГОДИНИ БВП НА БЪЛГАРИЯ. Австрия например, е централноевропейска държава с висок стандарт на живот, която няма достъп до море и предимно купува газът и петролът си- защо не наричаш нея '' държава от 5тия свят'', а наричаш така България, а.... Не сте били русофилите българофоби, а- мразите и вчеРвата малка България, особено нас- българите- защото- за разлика от нашите политици, ние не ви сечем басма и открито заявяваме, че за нас БЪЛГАРИЯ Е НАД РУСИЯ...И по-леко с оппределенията за моята родна държава България, щото една руска рубла струва ПОД ДВЕ БЪЛГАРСКИ СТОТИНКИ- толкова ''велика економика'' е вашата руска економика....
4
 
7
 
3
corner до: юрист
преди 1 месец
Няма профилна снимка
Има страни които изнасят петрол , .......... има страни които нито изнасят , нито внасят , защото добиват ........... има страни , които произвеждат и изнасят продукция , а внасят петрол , ........... но има и страни , които не само че нямат петрол , не само че не произвеждат нищо / теглят кредити до дупка /,че го и плащат двойно - От кои сме ние ? Страни от 5 - тия свят да коментират световни въпроси .
4
 
3
 
2
преди 1 месец
Няма профилна снимка
Да се чете Дракона ще оправи баба Меца при 40$/нали са приятели, затова няма рублей :P/ на барел. Каскетите нямат голям избор, ще вземат каквото чайниците дадат.
5
 
3
 
1
преди 1 месец
От тези преговори едва ли ще излезе нещо положително за русия. Двете държави имат коренно различни и в доста случаи- противоположни държавни интереси и не виждам Китай да се ''наведе'' на русия, както се случи с руските газови доставки за България и други източноевропейски държави. Русия не може да се репчи на Китай нито с мижавата си икономика, нито с нищожния брой на населението си, съпоставено с населението на Китай, нито с природните си ресурси, съпоставени с ресурсите на Китай, нито с обширната си държавна територия, пак съпоставена с Китай, Ако има държава, която да наведе руският вирнат нос, то това е именно Китай, така, че- не очаквам на хоризонта някаква суперголяма сделка за доставка на руски енергийни продукти или руски газ и петрол, която да е знакова за сегмента.