IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Акционерите на Трейс Груп приеха двустепенна система на управление

Гласувани бяха членовете на Надзорния съвет за срок от три години

15:12 | 05.01.17 г.
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Акционерите на Трейс Груп Холд приеха предложеното от Съвета на директорите преминаване от едностепенна към двустепенна система на управление на дружеството, става ясно от протокола от провелото се на 2 януари общо събрание.

Предложението е прието без нито един глас „против“ или „въздържал се“. Акциите на Трейс са общо 24,2 млн. От тях с право на глас са 24 196 000 броя. На заседанието са били представени 18 446 817 броя, представляваши 76,24% от капитала на дружеството. 

Общото събрание е взело решение да прекрати мандата и освободи от длъжност членовете на Съвета на директорите.

Съставът на Надзорния съвет ще се състои от трима души. За председател бе избран проф. д-р на икономическите науки инж. Николай Михайлов, а за членове - акад. Антон Дончев и Манол Денев, Мениджър бизнес развитие.Тяхното брутно месечно възнаграждение ще бъде в размер на 1200 лв.

Николай Михайлов и Антон Дончев и сега са членове на ръководството под формата на Съвет на директорите, а Николай Минайлов е и един от представляващите.

Манол Пейчев Денев също не е ново лице в ръковоството на компанията, въпреки че в момента не е в него. До 25 февруари 2014 г. той е бил член на Съвета на директорите.

ОБОБЩЕН ОТЧЕТ ЗА ПЕРИОД:
От началото на годината
В състава на  Управителния съвет също влизат трима души: Мирослав Манолов, инж. Боян Делчев и Росица Динева. Председател на Съвета е Мирослав Манолов, който е и изпълнителен директор на „Трейс Груп Холд“, инж. Боян Делчев става главен изпълнителен директор на компанията. Росица Динева е финансов директор на холдинга.

С новата двустепенна структура те могат да бъдат заменяни от Надзорния съвет в рамките на минути, защото решенията имат валидност веднага за Трейс и след вписването в Търговския регистър, за всички други лица последното отнема няколко дни.

При едностепенната структура (Съвет на директорите) основният акционер (Николай Михайлов) има нужда от над 1 месец, за да свика общо събрание на акционерите и да смени ръководителя.

Трейс Груп Холд приключи деветмесечието на 2016 г. на загуба от 6,985 млн. лв. спрямо печалба от 6,939 млн. лв., отчетена през същия период на предходната година.

Върху негативния финансов резултат основна тежест имат резултатите от дейността на дружествата в страната. За отчетния период те не успяха да реализират планираните обеми строително- монтажни работи (СМР),  заложени в прогнозите за 2016 г.а, поради нереализиране на строителните програми на държавата.

За последните три дни борсова търговия от началото на година акциите на дружеството поевтиняват с 2,45% до 5,13 лв. Пазарната капитализация е 124,17 млн. лв. 

Свързани компании:

Трейс Груп Холд АД(T57)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:53 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още