IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Актив Пропъртис възнамерява да изкупи обратно свои акции

Сред предложенията е минималната изкупна цена на една акция да е 1 лев, а максималната – 9 лв.

15:34 | 28.03.16 г.
Автор - снимка
Създател
Актив Пропъртис възнамерява да изкупи обратно свои акции

Актив Пропъртис АДСИЦ планира обратно изкупуване на до 3% от своите собствени акции. Това става ясно от поканата и материалите за общото събрание на акционерите на пловдивското дружество, публикувани чрез БФБ-София.

Предлага се максималният брой акции, които ще подлежат на обратно изкупуване, да бъде до 3% от акциите с право на глас, търгувани на регулирания пазар.

Капиталът на Актив Пропъртис е разпределен в 2 192 011 обикновени акции, като 3% от тях са около 65 760 броя.

Сред предложенията е минималната изкупна цена на една акция да е 1 лев, а максималната – 9 лв.

Срокът за обратното изкупуване се предлага да бъде до 5 години, считано от датата на вписване на решението в Търговския регистър, а инвестиционният посредник, чрез който се планира да бъде извършено обратното изкупуване, е ИП Капман АД.

Акционерите на Актив Пропъртис трябва да овластят Съвета на директорите да определи всички останали конкретни параметри, като например датите за начало и край, и да извърши всички действия, за да може то да се случи, като например вписване на решението в Търговския регистър, уведомяване на Комисията за финансов надзор и БФБ-София.

В дневния ред на общото събрание, насрочено за 5 май, са включени и традиционните точки, като приемане на финансовите отчети, одиторския доклад, доклада на директора за връзка с инвеститорите и други.

Припомняме, че Актив Пропъртис АДСИЦ инкасира загуба за четвърта поредна година и поради това дивидент няма да бъде разпределян.

Последната сделка с книжа на пловдивското дружество е от 24 март. От началото на годината акциите на Актив Пропъртис АДСИЦ поевтиняват с 0,24% до 2,05 лв. за брой и 4,494 млн. лв. пазарна капитализация. От началото на годината сключените сделки с книжа на това дружество са 31, а реализираният обем – за 24,2 хил. лв.

Свързани компании:

Актив Пропъртис АДСИЦ(AKTV)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:54 | 04.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още