Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини и анализи

"Алкомет" въведе в експлоатация нов цех за механична обработка на профили

Инвестицията е за 13,5 млн. лева, с новото оборудване ще се произвеждат алуминиеви компоненти за електрически автомобили

"Алкомет" въведе в експлоатация нов цех за механична обработка на профили

Снимка: Алкомет АД

„Алкомет“ АД е въвело в експлоатация нов цех за механична обработка на профили, съобщава дружеството чрез сайта x3news.com.

Инвестицията е на стойност 13,5 млн. лева.

Новото оборудване позволява на компанията да произвежда алуминиеви компоненти, които се влагат в електрически автомобили, посочва се в съобщението на дружеството.

Шуменското предприятие е на етап прототипно и предсерийно производство на вече договорени проекти, а серийното производство ще стартира през 2022 г.

Новият цех разполага с оборудване от най-висок клас за извършване на широка гама от довършителни операции като фрезоване, щанцоване, пасивиране, вибрационно шлайфане и монтаж на компоненти. Така „Алкомет“ ще може да доставя на клиентите си обработени детайли, готови за вграждане.

Тези продукти намират приложение в автомобилната промишленост, в строителството и архитектурата, машиностроенето, производството на енергия от възобновяеми източници и други сектори.

Новият цех е разположен на площ от 4 100 кв. м. и в момента разполага с персонал от 30 души. В бъдеще ще се наемат още служители, уточнява дружеството.

По статията работи: Миглена Иванова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Новини и анализи
БФБ се отказва от сделката с "Капман"