Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини и анализи

Анализатор: Капиталовите пазари са готови за корекция

Изглежда, че пазарът се отърси от лудостта на малките инвеститори, посочи Николай Ваньов

гледано: 2148   Още видео
Рейтинг 1 Рейтинг 2 Рейтинг 3 Рейтинг 4 Рейтинг 5
0 гласа

Капиталовите пазари са готови за корекция. Това каза Николай Ваньов, финансов анализатор, в предаването Клуб Investor по Bloomberg TV Bulgaria.

„При акциите виждаме повишена волатилност, което е нормално. Цените на акциите са на изключително високи нива, като изглежда, че пазарът се отърси от лудостта на малките инвеститори“. По думите на финансовия анализатор акциите тепърва търсят равновесни нива.

„Рефлацията е основната причина за нарастване на доходността по облигациите. Пазарите започнаха да виждат инфлация в дългосрочен план“, обяснява Николай Ваньов.

Той допълни още, че самите централни банкери не помогнаха по никакъв начин на дълговите пазари, тъй като заявиха, че са склонни да оставят инфлацията да отиде над целевите равнища, докато не видят стабилно икономическо възстановяване. 

Още по темата

„В Европа се наблюдава също рефлационна търговия, сериозен ръст на доходите по основните държавни ценни книжа. Има известен оптимизъм, от който може да очакваме по-сериозно възстановяване на европейските икономики може би до края на тази година“, очаква анализаторът.

„Изглежда така, сякаш пазарите са обхванати от безграничен оптимизъм и суровините може би са най-ясният показател за това. Почти нямаме производствена суровина, която в момента да не е на или около историческия си връх“, каза гостът.

„Очакванията са икономическото възстановяване да доведе след себе си сериозно поскъпване на основните суровини. Или пък двете неща да се случват едновременно“, смята Николай Ваньов.

„Петролът все повече се намира на вълната на растежа заради оптимизма за възстановяване. Той ще остане основната търсена суровина независимо от това, че редица страни се насочиха към зелени политики“, каза още гостът.

Още от разговора гледайте във видеото на Bloomberg TV Bulgaria.

 

По статията работи: автор Екип на Bloomberg TV Bulgaria

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Новини и анализи
Зелената вълна на БФБ продължава