Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини и анализи

БФБ и Централният депозитар организират пето издание на „Деня за акции“

В рамките на инициативата й индивидуалните инвеститори ще могат да търгуват с акциите си без да заплащат такси и комисионни

БФБ и Централният депозитар организират пето издание на „Деня за акции“

Снимка: Олег Попов, Investor Media Group

Българската фондова борса организира на 12 юни петото издание на инициативата „Ден за акции“. В рамките й индивидуалните инвеститори (физически лица) ще могат да търгуват с акциите си без да заплащат такси и комисионни.

Кампанията на БФБ и Централния депозитар има за цел да стимулира активното участие на индивидуалните инвеститори на капиталовия пазар, да подобри инвестиционната култура и увеличи знанието за финансовите инструменти в България, съобщиха от фондовата борса.

Още по темата

Според изпълнителния директор на БФБ се очаква да бъдат осъществени 3-4 пъти повече сделки спрямо останалите дни.

От своя страна Васил Големански, изпълнителен директор на Централен депозитар, посочи, че от началото на годината близо 20 000 души са проверили собствеността си върху акции чрез електронните услуги на организацията.

В „Деня за акции“ всички индивидуални инвеститори (физически лица), директни клиенти на български инвестиционни посредници, ще могат да закупят или продадат акции от основен пазар на БФБ без такси и комисиони към борсата, Централния депозитар и участващ в инициативата инвестиционен посредник.

Специалната възможност ще важи при до 15 изпълнени поръчки на физическо лице с не повече от 2,000 лв. на единична изпълнена поръчка.

Всички инвестиционни посредници, които партнират на БФБ и Централния депозитар в „Деня за акции“ няма да таксуват своите клиенти – физически лица, чиито сделки отговарят на посочените условия.

По статията работи: Елена Илиева

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (2)

0
 
2
 
2
преди 1 месец
Няма профилна снимка
И дан няма такси трагедията пак ще е същатата. Като няма какво да търгуваш никой няма да търгува.
0
 
3
 
1
преди 1 месец
Няма профилна снимка
По- добре ще е ако купувачите целегодишно се освободят от такси и
конисионни.

Още от Новини и анализи
Оборотът с акциите от SOFIX падна до 63 хил. лв.