Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини и анализи

БФБ приключва седмицата със спад при три от индексите

SOFIX изтри 1% от стойността си след три губещи сесии

БФБ приключва седмицата със спад при три от индексите

Снимка: Олег Попов, архив, Investor Media Group

Индексите на Българската фондова борса приключиха седмицата предимно с понижения.

В петък основният измерител SOFIX записа спад от 0,87% до 550,76 пункта. По-широкият BGBX40 се понижи с 0,79% до 122,43 пункта. Секторният BGREIT единствен записа повишение с 0,87% в петък до 155,60 пункта, докато BGTR30 заличи 0,16% до 590,78 пункта.

За седмицата SOFIX изтри 1% от стойността си след три губещи сесии. BGTR30 записа понижение от 1,14% през последните пет търговски дни. Секторният BGREIT се отклони от негативната тенденция и отбеляза ръст от 0,9%. BGTR30 също приключи седмицата на червена територия, изтривайки 0,5% от стойността си.

За седмицата пет компании от най-ликвидните записаха повишение на цената на акциите си, а други седем поевтиняха. Най-печелившата компания за седмицата е „ТБ Централна кооперативна банка“ АД с ръст от 5,26%. На второ място е „Фонд за недвижими имоти България“ АДСИЦ с повишение 4,78%, следвана от „Телелинк Бизнес Сървисис груп“ АД, чиито акции повишиха цената си с 1,45%.

От страната на губещите е „Софарма“АД с понижение от 5,49%. Спад от 3,19% записа и „Доверие Обединен Холдинг“ АД, като акциите на „Градус“ АД отписаха 2,08%.

Лидер по оборот е „Албена“ АД с 1,998 млн. лв. На второ място е „Еврохолд България“ АД с 481,8 хил. лв., следвана от „Софарма“ АД с 434,8 хил. лв.

Най-много сделки през последните пет борсови сесии бяха сключени с акции на „Алтерко“ – 97 сделки, на втора позиция е „Софарма“ с 91 сделки, като на трета позиция е „Доверие Обединен Холдинг“ АД със 74 сделки.
 

По статията работиха: Веселина Василева, редактор Елена Илиева

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Новини и анализи
КФН вписа емисията акции от увеличението на капитала на „Доверие Обединен холдинг“