Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини и анализи

БФБ временно спира търговията с облигации на Авто Юнион АД

Търговията ще бъде подновена след промяна в параметрите на емисията

Временно ще бъде спряна търговията с емисията облигации, издадена от Авто Юнион АД-София (8AVB), става ясно от взетите на 14 септември решения от Съвета на директорите на БФБ София, публикувани на страницата на борсата.

От 15 септември ще бъде спряна търговията с емисията облигации и ще бъде подновена, след като Съветът на директорите на БФБ вземе решение за промяна в параметрите на емисията. Причината за спирането е настъпило събитие с инструментите или техния емитент, което може да окаже влияние на цената им, става ясно от публикуваното решение.

Емисията облигации, издадена от Авто Юнион АД-София, е с размер от 6,8 млн. лв. и номинална стойност от 1000 лв. за облигация. Емисията е издадена на 10 декември 2012 г. и е с падеж 10 декември 2017 г.

На проведеното заседание Съветът на директорите на БФБ София е взел и решение да се променят параметрите на емисия облигации, издадени от Никром тръбна мебел АД-Ловеч. След промяната в параметрите датата на падежа на облигациите се променя на 20.03.2018 г., което представлява изместване с една година. Промените в параметрите на емисията ще влязат в сила от утре, когато ще бъде и подновена търговията с ценните книжа.

По статията работиха: Камелия Рупска, редактор Десислава Попова
Още по темата: Новини и анализи

Последни новини

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Новини и анализи
SOFIX се понижи до 5-месечно дъно