Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини и анализи

Blubeard Investments Limited е увеличило дела си в Еврохолд до 7,52%

В миналото инвеститорът придоби 26% от Меком АД

Blubeard Investments Limited е увеличило дела си в Еврохолд до 7,52%

Blubeard Investments Limited е увеличило дяловото си участие в „Еврохолд България” АД до 7,52%, което представлява 14 858 900 права на глас в общото събрание на дружеството, съобщи компанията чрез “Българска фондова борса” АД.

„Еврохолд България“ АД е уведомено на 13 юни 2019 г., а увеличението е на 10 юни 2019 г. Последният отчет към 31 март 2019 г. показва, че Blubeard Investments Limited не е сред инвеститорите с над 5% дял. Такива са само „Старком холдинг“ АД с дял 52,88% и KJK Fund II Sicav-Sif Balkan Discovery с дял от 14,23%.

В последните дни няма сделка за 7,52% и дори за 1% с акции на „Еврохолд България“ АД на регулиран пазар на БФБ, затова вероятно става дума за сделка на извънрегулиран пазар.

Blubeard Investments Limited е придоби на дял от 26% в Меком" АД през 2012 г.

„Еврохолд България“ предлага с 38% по-голям дивидент на годишна база до 0,0125 лв. брутно на акция. Общото събрание е насрочено за 30 юни 2019 г.

Според данните от консолидирания отчет за първото тримесечие нетната печалба на „Еврохолд“ е скочила близо 6 пъти до 5,6 млн. лв., а оперативната е нараснала наполовина до 13,5 млн. лв. Активите на компанията пък отчитат леко повишаване с 2%, като вече надхвърлят 1,42 млрд. лв.

„Еврохолд България" АД планира да увеличи капитала си с около 80 млн. лв. до близо 277 млн. лв. чрез емитирането на привилегировани акции.

Набраните средства ще бъдат използвани за намаляване на задълженията на компанията, за подсилване на капиталовата позиция на дъщерния застрахователен холдинг - „Евроинс Иншурънс Груп" АД, както и в подкрепа на експанзията на групата.

Акциите на „Еврохолд България“ АД поскъпват с 31,67% до 1,85 лв. за акция и 365,4 млн. лв. пазарна капитализация. Разпределен е и брутен дивидент от 0,009 лв. на ценна книга.

Материалът е с информационен характер и не е препоръка за покупко-продажба на ценни книжа. Авторът притежава една акция в капитала на дружеството.
 

По статията работиха: Мариян Йорданов, редактор Елена Илиева

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (1)

0
 
0
 
1
преди 4 седмици
Няма профилна снимка
Като знам как завърши Меком ,аналогията дали е удачна ? :)

Иначе бивщия собственик на Дару Кар отдавна си има вземане даване с Еврохолд ,даже преди 2-3 години беше им дал едни 10 мил.евро .
дали са ги върнали или преобразували - не знам ?

Още от Новини и анализи
Акциите на „Индустриален Капитал Холдинг“ поскъпнаха с малко над 8%