Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини и анализи

Дъщерно дружество на Трейс ще получи 700 хил. лв. по програма за иновации

Проектът включва внедряване на иновативен процес в производството и е на обща стойност 1,4 млн. лв.

Дъщерно дружество на Трейс ще получи 700 хил. лв. по програма за иновации

Снимка: Pixabay

Дъщерно дружество на Трейс Груп Холд АД подписа договор за получаване на безвъзмездна финансова помощ по оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност“ 2014 - 2020 г.

Средствата са за предприятието УСМ АД и са по подкрепа на иновациите и по-конкретно - внедряване на нов метод за печат, ламиниране, рязане и апликиране на пътни знаци, съобщава компанията чрез БФБ - София. 

Общата стойност на инвестицията по проекта възлиза на 1 387 444 лв. Размерът на безвъзмездно отпуснатите средства е 701 322 лв., а остатъкът от 686 122 лв. се съфинансира от бенефициента – УСМ АД.

Трейс Груп Холд АД
Проектът обхваща приоритетно направление чисти технологии с акцент върху транспорта и уредостроенето.

Срокът за изпълнението му е 18 месеца от датата на подписване на договора (16 януари). Общата цел на настоящия проект е повишаване на иновационния капацитет и конкурентоспособността на УСМ АД чрез внедряване на иновативен процес в производството и разширяване на пазарния дял на дружеството.

УСМ АД е със седалище Стара Загора и се занимава с експлоатация на тежка механизация. Дружеството извършва голяма част от строително-монтажните работи в цяла Южна България.

От началото на годината акциите на Трейс поевтиняват с 6,08%, а за една година понижението в цената е с 12,41%. Пазарната капитализация е 119,548 млн. лв. 

По статията работи: Веселина Василева

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Новини и анализи
Почти целият оборот на БФБ дойде от две сделки с книжата на „235 Холдингс“