Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини и анализи

Фирма на племенника на арх. Петър Диков влиза в „Слънчев бряг холдинг“ АД

„Елит Трейдинг България“ ЕООД е придобила на 10 септември 59 380 акции, или 15,32%, от капитала на дружеството

Фирма на племенника на арх. Петър Диков влиза в „Слънчев бряг холдинг“ АД

Снимка: БГНЕС/БОСЕН КАЛИНОВ

Фирма на племенника на бившия главен архитект на София Петър Диков е станала акционер в „Слънчев бряг холдинг“ АД.

Холдинговото дружество уведомява обществеността чрез сайта x3news.com, че „Петрогаз“ ООД е продало дела си от 15,32% от капитала му.

Новият акционер е фирмата „Елит Трейдинг България“ ЕООД, която е придобила въпросните 15,32% от капитала на „Слънчев бряг холдинг“, или 59 380 акции.

Прехвърлянето е осъществено на 10 септември, вижда се от базата данни на Investor.bg. Тогава в две сделки са прехвърлени 59 380 акции – един пакет от 59 200 и втори от 180 броя, при цена от 2,5 лева на ценна книга.

Едноличен собственик на капитала на „Елит Трейдинг България“ е Иван Калинов Диков, който е син на брата на Петър Диков. Капиталът на фирмата е в размер на 10 хил. лева.

Иван Диков е едноличен собственик на капитала и на „КАС – Корпорация архитектура и строителство“ ЕАД, „Рой Кепитъл“ ЕООД и „Елит строителна компания“ ЕООД, както и управител на „Виста Монтевидео“ ЕООД и „София Лъкшъри Резиденс“ ЕООД. В последната той е и съдружник.

„Слънчев бряг холдинг“ държи 10% от курорта „Слънчев бряг“ АД. Мажоритарен акционер в курортния комплекс е държавата със 75%.

В последната година са осъществени 6 сделки със 79 161 акции на „Слънчев бряг холдинг“. Цената на акциите поскъпва със 150%. Пазарната капитализация на дружеството е 966,3 хил. лева.

По статията работиха: Миглена Иванова, редактор Елена Илиева

Последни новини

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Новини и анализи
SOFIX записа минимален седмичен спад от 0,03%