Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини и анализи

Fujitsu закупи GraphDB лицензи на "Онтотекст"

Компанията се присъедини към групата на Топ 10 компании за IT услуги, работещи с българската компания

Fujitsu закупи GraphDB лицензи на "Онтотекст"

Снимка: Pixabay

Базираната в Мадрид технологична компания Fujitsu Technology Solutions S.A. закупи лицензи на GraphDB Enterprise клъстерната конфигурация.

Още по темата


Подробности за сделката не могат да бъдат разкрити поради естеството на проекта. Това е важен етап в сътрудничеството между Fujitsu и  "Онтотекст", започнало от 2017 г. Fujitsu е 7-ият по големина доставчик на ИТ услуги в света и номер 1 в Япония.

С тази сделка Fujitsu се присъединява към групата на три други Топ 10 доставчици на ИТ услуги, които използват технологията на Онтотекст, като част от своите платформи с изкуствен интелект: InfoSys, Atos Origin и NTT Data.

Ontotext обяви стратегическото партньорство с Atos и InfoSys през 2017 г., което вече доведе до няколко съвместни проекта. Everis е компания на NTT Data със седалище в Испания, която също закупи лицензи на GraphDB Enterprise по-рано през 2018 г.

Партньорството с глобални доставчици на ИТ услуги, консултанти и системни интегратори, е част от стратегията на  Онтотекст и Сирма за развитие на бизнеса и предоставяне на бизнес решения на големи предприятия и правителства по целия свят.

"Онтотекст" АД е част от "Сирма Груп Холдинг" АД, листната на Българската фондовата борса (SKK: BLG). Технологията на  "Онтотекст" е в основата на SENPAI - корпоративната платформа с изкуствен интелект на Сирма.

По статията работиха: Екип на Investor.bg , редактор Бойчо Попов

Последни новини

Още по темата

Коментари ()


Още от Новини и анализи
„Сирма Груп Холдинг“ е най-печелившата компания в четвъртък на БФБ