Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини и анализи

„Градус“ потвърди ангажимента си да разпредели 90% от печалбата си като дивидент

От компанията очакват дъщерните ѝ дружества да разпределят към нея дивидент в общ размер от малко над 27 млн. лв.

„Градус“ потвърди ангажимента си да разпредели 90% от печалбата си като дивидент

Снимка: "Градус" АД

Производителят на пилешко месо „Градус“ АД потвърди поетия ангажимент към инвеститорите да предложи на Годишното общо събрание на акционерите през 2019 г.  минимум 90% от печалбата на дружеството да бъде разпределена под формата на дивидент към акционерите, става ясно от съобщение на компанията.

Градус АД
Повод за изявлението са няколко решения на мениджмънта на дъщерни дружества на „Градус“ АД.

На заседания на Съвета на директорите, проведени на 27 септември 2018 г., са взети решения част от печалбата за 2017 г. на дъщерните дружества „Милениум - 2000“ ЕООД, „Лора - 2004“ ЕООД, „Жюлив“ ЕООД, „Градус-1“ ЕООД да бъде разпределена под формата на допълнителен дивидент в общ размер на 3,35 млн. лв.

В рамките на днешния ден и Съветът на директорите на „Градус-98“ АД е взел решение за свикване на Общо събрание на акционерите, на което като точка от дневния ред да бъде обсъдено и гласувано разпределяне на част от печалбата за 2017 г.

Общото събрание ще се проведе на 15 ноември 2018 г., като в резултат на взетото решение се очаква „Градус“ АД като мажоритарен акционер на „Градус-98“ АД да получи допълнителен дивидент в размер на близо 2,5 млн. лв.

По този начин общият разпределен дивидент от дъщерните дружества към „Градус“ АД през 2018 г. ще бъде в размер на малко над 27 млн. лв., с което дружеството изпълнява поетия към инвеститорите ангажимент в Проспекта за публично предлагане на акции.

По статията работиха: Магдалена Иванова, редактор Виктория Тошкова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Новини и анализи
Елхим и ХЕС с ръст на печалбата, М+С и Роза - със спад