Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини и анализи

„Холдинг Варна“ увеличава капитала си

Броят на акциите, предложени за записване, е 1 250 000

„Холдинг Варна“ увеличава капитала си

Снимка: investor.bg

Една от най-ликвидните компании на Българска фондова борса, включена във водещия индекс SOFIX, “Холдинг Варна“ АД обяви намерение за увеличение на капитала. Това става ясно от решение на Управителния съвет на дружеството, разпространено чрез сайта www.x3news.com.

Броят на акциите преди увеличението на капитала на "Холдинг Варна" е 5 235 900, като броят на издадените права съответно е също 5 235 900. Броят на акциите, предложени за записване, е 1 250 000. Номиналната стойност на една акция е 1 лев, а емисионната - 36 лв. 

Холдинг Варна AД
Съотношението между издадените права и новите акции е 4,18871993, като срещу всяка съществуваща акция ще бъде издадено едно право, даващо възможност за записване на приблизително 0,23873642 нови акции по емисионна стойност. Всяко лице може да запише такъв брой акции, който е равен на броя на придобитите и/или притежавани от него права, умножен по коефициент 4,18871993. При получаване на число, което не е цяло, същото се закръгля към по-малкото цяло число.

Увеличението на капитала „Холдинг Варна“ АД ще се счита за успешно, ако бъдат записани и платени най-малко 500 хил. нови акции.

Право да участват в увеличението на капитала имат лицата, придобили акции най-късно седем дни след датата на оповестяване на съобщението за публично предлагане.

За инвестиционен посредник, който да обслужи увеличението на капитала, е избран „Реал Финанс“ АД – град Варна. 

По статията работиха: Магдалена Иванова, редактор Елена Илиева

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (2)

0
 
3
 
2
Магдалена до: petyob
преди 1 година
Благодаря, че обърнахте внимание. Проверихме и се оказа, че има разминава в съобщението до БФБ и чрез другата информационна система. Коригирано е.
0
 
2
 
1
преди 1 година
Объркали сте капиталът с брой акции!

Още от Новини и анализи
SOFIX отбеляза минимален спад