Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини и анализи

Индексите на БФБ финишираха на червена територия при слаба активност

43% от днешния оборот се дължи на една сделка с книжата на „Делта кредит“ АДСИЦ за 250,2 хил. лв.

Индексите на БФБ финишираха на червена територия при слаба активност

Снимка: Олег Попов, Investor Media Group

 

Индексите на Българска фондова борса финишираха на червена територия в четвъртък на фона на не особено голяма активност от страна на пазарните участници.

Бенчмаркът на сините чипове SOFIX се раздели с 0,57% от стойността си до 574,25 пункта. По-широкият показател BGBX40 се понижи с 0,45% до 113,84 пункта. Секторният BGREIT се придвижи в посока надолу с 0,20% до 120,34 пункта. Равнопретегленият BGTR30 приключи търговията на ниво от 489,93 пункта, което е с 0,29% под вчерашните му стойности.

Оборотът на регулиран пазар достигна 577,8 хил. лв. след сключени 213 сделки с 47 емисии. 43% от днешния оборот се дължи на една сделка с книжата на „Делта кредит“ АДСИЦ за 250,2 хил. лв. По позицията на „Рой Пропъри Фънд“ АДСИЦ бяха прехвърлени акции за 51,16 хил. лв., а по тази на „Софарма“ - за  малко над 51 хил. лв.

Най-голям ръст в четвъртък регистираха обикновените акции на „София Комерс – Заложни къщи“ АД – с 2,2%, следвани от книжата на „Синергон Холдинг“ АД – с 2%.

Най-губещата компания в рамкиите на сесията беше „Доверие Обединен Холдинг“ АД, чиито акции поевтиняха с 2%. „Софарма“ АД и ТБ „Централна кооперативна банка“ АД отчетоха понижение в цената на книжата си с по 1,7%.

По статията работиха: Магдалена Иванова, редактор Виктория Тошкова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Новини и анализи
Заради сделката с ЧЕЗ КФН проверява "Еврохолд България"