Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини и анализи

Индексите на БФБ възстановиха част от загубите си в предишните сесии

Над половината от днешния оборот беше формиран от 8 сделки с книжата на „Индустриален Холдинг България“ АД

Индексите на БФБ възстановиха част от загубите си в предишните сесии

Снимка: Олег Попов, Investor Media Group

Индексите на Българска фондова борса успяха в четвъртък да възстановят част от загубите си, регистрирани в предишните сесии през тази седмица.

Бенчмаркът на сините чипове SOFIX се повиши с 0,58% до 566,77 пункта. По-широкият показател BGBX40 напредна с 0,42% до 111,61 пункта. Секторният BGREIT прибави 0,10% към стойността си до 119,96 пункта. Равнопретегленият BGTR30 се придвижи на зелена територия с 0,21% до 475,41 пункта.

Оборотът на регулиран пазар достигна 805,7 хил. лв. след сключени 169 сделки с 41 емисии. Близо 52% от днешния оборот беше формиран от 8 сделки с книжата на „Индустриален Холдинг България“ АД на обща стойност от 416,4 хил. лв. Относително по-голямата активност по позциите на „Българска фондова борса“ АД и „Алтерко“ АД им донесе оборот съответно от 48,6 хил. лв. и 41,2 хил. лв.

Най-печелившата компания в рамкиите на сесията е „Алтерко“ АД, чиито акции поскъпнаха с 10,4%, след като по-рано в четвъртък стана ясно, че дружеството е продало 280 000 броя устройства за автоматизация на дома Shelly. „Монбат“ АД регистрира повишение в цената на книжата си с 2%, а обикновените акции на „София Комерс – Заложни къщи“ АД поскъпнаха с 1,1%.

Най-много от стойността на книжата си по време на днешната търговия загуби „Спиди“ АД – 1,3%. Акциите на „Трейс Груп Холд“ АД поевтиняха с 0,8%. 

По статията работиха: Магдалена Иванова, редактор Виктория Тошкова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Новини и анализи
SOFIX записа трета негативна сесия подред