IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

КФН издаде разрешение на "Райфайзен" за управление на нов договорен фонд

Комисията е вписала емисия акции, издадени от „Инвестор.БГ” АД след увеличението на капитала

10:36 | 12.12.17 г.
<p>
	<em>Снимка: БТА</em></p>

Снимка: БТА

Комисията за финансов надзор (КФН) издаде разрешение на управляващо дружество „Райфайзен Асет Мениджмънт (България)” ЕАД за организиране и управление на договорен фонд „Райфайзен (България) Глобален Балансиран фонд”.

Фондът захранва колективна инвестиционна схема в дялове на договорен фонд „Райфайзен-Фонд-Ертраг“ (главна инвестиционна схема), управляван от Райфайзен Капиталанлаге-Гезелшафт М.Б.Х – Австрия.

Договорният фонд „Райфайзен (България) Глобален Балансиран фонд” е вписан в регистъра, воден от КФН, след като регулаторът потвърди проспекта за публично предлагане на дялове и документа с ключовата информация за инвеститорите на договорния фонд.

Изпратено е писмо и до инвестиционния посредник „Ъп Тренд” OOД (предишно наименование „Бул Тренд Брокеридж” ООД), с което Комисията изисква от дружеството да представи нотификационни форми на български и английски език във връзка с намерението му да извършва дейност при условията на свободно предоставяне на услуги, без да открива клон, на територията на Литва, Латвия, Естония, Италия, Германия, Великобритания и Франция.

От решенията става ясно още, че КФН е вписала емисия акции, издадени от „Инвестор.БГ” АД, гр. София, в регистъра, воден от регулатора, с цел търговия на регулиран пазар. Емисията е в размер на 1 594 120 броя обикновени, поименни, безналични акции с право на глас, с номинална стойност 1 лев всяка и е следствие увеличението на капитала на дружеството от 3 188 242 лв. на 4 782 362 лв.

Комисията прие на първо гласуване и проект на Наредба за изискванията за защита на финансовите инструменти и паричните средства на клиенти, за управление на продукти и за предоставяне или получаване на възнаграждения, комисиони, други парични или непарични облаги.

Приет е и Констативен протокол за преизчисление на собствените средства на „ЗД Евроинс“ АД към 30.09.2017 г.

Във връзка с недостатъчността на собствените средства за покриване на капиталовите изисквания КФН отказа да изпрати информация до компетентния орган на Република Полша относно намерението на ЗД „Евроинс” АД да извършва дейност на територията на посочената държава членка, при условията на свобода на предоставяне на услуги, без да открива клон, по „Гражданска отговорност, свързана с притежаването и използването на моторно превозно средство“.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:56 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още