IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

КФН отне лиценза на един от "стожерите" на БФБ - Маунтин Парадайс Инвест АДСИЦ

Причината е, че дружеството не е извършвало дейност в период от една година от издаването на лиценза

12:38 | 06.12.12 г.
КФН отне лиценза на един от "стожерите" на БФБ - Маунтин Парадайс Инвест АДСИЦ

Комисията за финансов надзор отне лиценза на Маунтин Парадайс Инвест АДСИЦ поради липса на дейност в период от една година от издаването на лиценза.

Оборотът с акции на АДСИЦ-ът за последните 12 месеца  е за 11,3 млн. лв., като той е номер 11 по този показател сред акциите, търгувани на БФБ-София и е един от "стожерите" на капиталовия ни пазар.

Странностите около този АДСИЦ обаче са много. Първо всичките 229 сделки в последните 12 месеца са при цена на акция от 250 лв./бр. Пазарната капитализация е цели 125,5 млн. лв., а в отчета на дружеството има собствен капитал от едва 487 хил. лв. към 30 юни 2012 г. Превесът на пазарната капитализация над собствения капитал е над 250 пъти.

Маунтин Парадайс Инвест АДСИЦ няма приходи за полугодието на 2012 г., което прави пазарната капитализация от 125,5 млн. лв. много интересно явление без отговор.

Дружеството стана повод за статията Силен дим, а огънят не се вижда при Маунтин Парадайс и Артанес Майнинг от 24 септември тази година.

Явно димът е забелязан и от Комисията за финансов надзор и отнемането на лиценза е факт.

На заседанието си от вчера КФН е одобрила план за преобразуване чрез вливане на Фючърсна Борса София ЕАД в инвестиционен посредник Капман АД.

Също така регулаторният орган е издал разрешение  на УД Конкорд Асет Мениджмънт АД за преобразуване на ИД Конкорд Фонд-2 Акции АД чрез промяна в правната му форма в договорен фонд Конкорд Фонд-2 Акции

Надзорът вписва емисия в размер на 1 335 155 акции, с номинална стойност 3 лв. всяка, в резултат на увеличаване на капитала на Асенова крепост АД от 3 632 568 лв. на 7 638 033 лв. Издаването на емисията акции е поради извършено преобразуване чрез вливане на Холдинг Асенова крепост АД в Асенова крепост АД.

Свързани компании:

Маунтин Парадайс Инвест АДСИЦ - в ликвидация(MRH)

Асенова крепост АД(ASKR)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:32 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още