Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини и анализи

КФН поиска корекции на проспекта за публично предлагане на акции на Северкооп-Гъмза

Определени са индивидуалните годишни вноски за 2018 г. във Фонда за преструктуриране на инвестиционните посредници

КФН поиска корекции на проспекта за публично предлагане на акции на Северкооп-Гъмза

Снимка: Pixabay

Комисията за финансов надзор (КФН) поиска от „Северкооп - Гъмза Холдинг“ АД да се извършат корекции на документите относно потвърждаването на проспект за първично публично предлагане на акции, които ще бъдат издадени от дружеството. Това става ясно от решенията, взети по време на провелото се на 16 април заседание на регулатора.

Комисията издаде одобрение на управляващо дружество “Делтасток управление на активи” ЕАД за промени в Правилата по чл. 13, ал. 2 от ЗДКИСДПКИ и Правилата за оценка на портфейла и за определяне на нетната стойност на активите на управлявания от него Договорен фонд (ДФ) “Делтасток глобален фокус”.

От решенията става ясно още, че е одобрено управляващо дружество „Конкорд Асет Мениджмънт” АД, гр. София, да преобразува договорен фонд (ДФ) „Стандарт Инвестмънт Високодоходен Фонд“ чрез вливане в ДФ „Конкорд Фонд 2 – Акции“.

Регулаторът също така издаде одобрение на Гергана Шиникова за лице, което да ръководи функцията за съответствие на ЖЗК „Съгласие“ АД.

По време на заседанието е взето решение за откриване на производство по заличаване на „ЗБК ИНС КОНСУЛТ” ЕООД от регистъра на застрахователните брокери, воден от КФН.

В същото време регулаторът изпрати писмо до застрахователен брокер „МЕГА ИНС БРОКЕР” EООД, с което изисква допълнителни документи и информация във връзка със заличаването му от регистъра на застрахователните брокери, воден от КФН.

Научваме още, че„Алфа Акаунт М“ ЕООД вписано в регистъра на застрахователните брокери, воден от КФН.

Като последна точка от провелата се среща регулаторът определи индивидуалните годишни вноски за 2018 г. във Фонда за преструктуриране на инвестиционните посредници. За всеки инвестиционен посредник с пълен лиценз вноската е 1000 евро.

По статията работиха: Веселина Василева, редактор Деляна Петкова
Още по темата: Новини и анализи КФН

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Новини и анализи
Оборотът на БФБ се стопи с 22% през миналата година