Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини и анализи

КФН потвърди проспекта за първично публично предлагане на "Родна земя Холдинг"

„Хенди тел“ ЕООД е заличен от регистъра за застрахователните брокери

КФН потвърди проспекта за първично публично предлагане на "Родна земя Холдинг"

Снимка: Олег Попов, Investor Media Group

 

Комисията за финансов надзор потвърди проспект за първично публично предлагане на емисия акции в размер на 20 000 000 броя обикновени, безналични, поименни акции с право на глас, с номинална стойност 1 лев и емисионна стойност 1,80 лева, които ще бъдат издадени от „Родна земя Холдинг“ АД, гр. София. Това става ясно от решенията на регулатора, взети по време на вчерашното му заседание. КФН е вписал горепосочената емисия, в процес на емитиране, в регистъра на публичните дружества и други емитенти на ценни книжа.

Надзорът е идентифицирал инвестиционните посредници “Трейдинг 212” EООД, “Делтасток” АД, “Евро-Финанс” АД, “Елана Трейдинг” АД и “Първа финансова брокерска къща” ЕООД като други системно значими институции за 2019 г. (Д-СЗИ) съгласно чл. 86 от Наредба № 50 за капиталовата адекватност, ликвидността на инвестиционните посредници и осъществяването на надзор за спазването им.

КФН е одобрила Емил Ангелов Ангелов за член на Съвета на директорите на управляващото дружество „Скай управление на активи” АД.

 „Хенди тел“ ЕООД е заличен от регистъра за застрахователните брокери, воден КФН.

От решенията разбираме още, че са определени представители на Комисията за финансов надзор, които да присъстват при провеждане на изпитите, организирани от „Българско актюерско дружество” на 16 юни 2019 г. и на 22 юни 2019 г.

Комисията е изпратила писмо до „Оркид Спортс Карс – България“ ЕООД с искане за допълнителна информация и документи във връзка с вписване на дружеството като застрахователен агент на Real Garant Versicherung Aktiengesellschaft, Германия.

Писмо е изпратено и до „Фи Хелт застраховане” с искане за допълнителна информация и документи във връзка с утвърждаването на „БДО България“ ООД за одиторско дружество, което да извърши проверка и заверка на годишния финансов отчет за 2019 г. на „Фи Хелт застраховане”.      

КФН е изпратила писмо до „Супер Боровец Пропърти Фонд” АДСИЦ, гр. Варна, с искане за допълнителна информация и документи във връзка с потвърждаването на проспект за първично публично предлагане на акции, които ще бъдат издадени от дружеството.

До Холдинг „Нов век” АД, гр. София, е изпратено писмо с искане за допълнителна информация и документи във връзка с потвърждаването на проспект за допускане до търговия на регулиран пазар в Европейския съюз на емисия обезпечени облигации, издадени от дружеството.

По статията работиха: Магдалена Иванова, редактор Бойчо Попов

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Новини и анализи
Две сделки с акции на „Кепитъл Консепт Лимитед“ формираха 89% от оборота на БФБ