IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

КФН разреши вливане на „ОББ - Животозастраховане“ в „ДЗИ - Животозастраховане“

Комисията отписа „Завод за хартия-Белово” АД от регистъра на публичните дружества

11:15 | 14.12.18 г.
<p>
	<em>Снимка: Олег Попов, Investor Media Group</em></p>

Снимка: Олег Попов, Investor Media Group

Комисията за финансов надзор разреши преобразуване чрез вливане на „ОББ - Животозастраховане“ ЕАД, гр. София в „ДЗИ - Животозастраховане“ ЕАД, гр. София. Това става ясно от решенията на регулатора, взети по време на вчерашното му заседание. 

Надзорът е отписал „Завод за хартия-Белово” АД, гр. Белово, като публично дружество и издадената от дружеството емисия акции от водения от КФН регистър на публичните дружества и други емитенти на ценни книжа. Отписаната емисия е в размер на 5 747 741 броя обикновени, поименни, безналични, свободно прехвърляеми акции с право на глас, с номинална стойност 1 лев всяка.

КФН е признала придобитата квалификация за извършване на дейност като инвестиционен консултант на Мадлен Иванова Минева.

От решенията разбираме още, че е изпратено писма до ЗАД „Булстрад Виена Иншурънс Груп” АД и до ЗЕАД „Булстрад Живот Виена Иншурънс Груп“ ЕАД, с които ги уведомява, че не са констатирани обстоятелства, които да представляват правни пречки за сключването на представените договори за прехвърляне на дейността по управление на финансови активи на JYSKE Bank, Дания.

Писмо е изпратено и до Холдинг „Нов век” АД с искане за отстраняване на непълноти и несъответствия във връзка с потвърждаване на проспект за първично публично предлагане на акции, които ще бъдат издадени от дружеството. 

Решение за изпращане на писмо има и до „ЗАД Сожелайф България“ АД с искане за предоставяне на допълнителна информация и документи във връзка с искането за прехвърляне на ключова функция по вътрешен одит на „Банка ДСК“ ЕАД.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:49 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още