Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини и анализи

Компания от Кипър ще е новият мажоритарен собственик на „София Хотел Балкан“

Дружеството „Потамиро Лимитид“ е уведомило КЗК за сделката

Компания от Кипър ще е новият мажоритарен собственик на „София Хотел Балкан“

Снимка: Marriott

„София Хотел Балкан“ ще има нов мажоритарен собственик, съобщава дружеството чрез БФБ-София.

Компанията „Потамиро Лимитид“, която е регистрирана в Кипър, придобива непряко 87,49% от капитала на хотела чрез сделка за изкупуване на 100% от капитала на друга компания, която е собственик на основния акционер в хотела.

„Потамиро Лимитид“ придобива 500 поименни акции, което е 100% от капитала, на „Наранджила Къмпани“, дружество от Либерия, притежавано от гръцкия гражданин Йоанис Папалекас.

„Наранджила Къмпани“ притежава 500 поименни акции от „Бандола Пропъртис Лимитид“, регистрирано в Маршалски острови, което е 100% от капитала на дружеството. То на свой ред притежава 4 605 459 акции на „София Хотел Балкан“.

Още по темата

„Потамиро Лимитид“ е уведомило Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) за сделката, която е образувала производство и до два месеца ще се произнесе по сделката.

„София Хотел Балкан“ е част от „Luxury Collection“ на световната хотелска верига Marriott. Хотелът разполага със 184 стаи и апартаменти, казино, спортен и бизнес център, конферентни зали.

До края на 2014 г. „София Хотел Балкан“ носеше бранда Sheraton, но американската Starwood Hotels - собственикът на бранда и франчайз оператор на хотела, реши да присъедини сградата към друга своя марка - The Luxury Collection Hotels & Resorts. Брандът има над 100 хотела в целия свят, основно в Европа, Азия, Северна Америка. 

„Бондола Пропъртис" е основният акционер в „София Хотел Балкан". Другият водещ акционер е кипърското дружество „Кокари" на Йоанис Даскалантонакис, който представлява хотела. Неговата компания притежава и управлява хотела Grand Hyatt в Атина заедно с инвеститора в имоти Henderson Park и глобалната компания за имоти Hines, които го придобиха на търг от Alpha Bank.

Дружеството „Кокари" е част от Y&T Daskalantonakis KNOSSIAN Group,  което притежава и управлява 40 хотела с повече от 10 000 стаи в Гърция и Югоизточна Европа, сред които King George Palace Athens, Corfu Imperial, Mykonos Blue, Macedonia Palace, Metropol Palace в Белград. 

По статията работиха: Миглена Иванова, редактор Елена Илиева

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Новини и анализи
Сделки с акции на Еврохолд донесоха 2 млн. лева от оборота на БФБ днес