Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини и анализи

Консолидираната печалба на „Градус“ нарасна с 12% през първото тримесечие

За 10 юни е насрочено Общото събрание на акционерите на „Градус“ АД, на което се очаква да бъде гласуван брутен дивидент от 0,1 лв. на акция

Консолидираната печалба на „Градус“ нарасна с 12% през първото тримесечие

Снимка: "Градус" АД

Нетната печалба на производителя на пилешко месо „Градус“ АД нарасна с 12% през първото тримесечие на тази година до 13,6 млн. лв. Това става ясно от консолидирания отчет на дружеството, публикуван чрез сайта на Българска фондова борса.

За периода януари – март на тази година нетните приходи от продажби на „Градус“ възлизат на 40,6 млн. лв., което е ръст от 59,6% спрямо същия период на миналата година. Разходите по икономическите елементи са набъбнали с 50% до 35,6 млн. лв.

Градус АД

Приходите от продажби на стоки през първото тримесечие на 2019 г. са се увеличили с 9,1 млн. лв. или с 1050% в сравнение с приходите през първото тримесечие на 2018 г.

„Групата е успяла да реализирала добри сделки при продажби на основен сегмент зърна и компоненти, като очакванията са за положителни резултати от този сегмент през настоящата година“, се посочва в доклада за дейността на „Градус“ АД.

От ръководството на публичната компания посочват, че са в процес на оптимизации и промяна в начина си на работа с цел намаление на разходите и увеличаване на приходите.

От „Градус“ обясняват нарастването на разходите за дейността през първите три месеца на годината с извършени инвестиции в основни сегменти разплодни яйца и месо и месни продукти.

За 10 юни е насрочено Общото събрание на акционерите на „Градус“ АД, на което се очаква да бъде гласуван брутен дивидент от 0,1 лв. на акция или общо 24,36 млн. лв.

Акциите на „Градус“ АД се търгуват на цени между 1,5 лв. за акция и 1,85 лв. за акция след началото на борсовата им търговия през август 2018 г. От март 2019 г. компанията е част от индекса SOFIX. При отварянето на днешната сесия на БФБ една акция на дружеството се разменяше за 1,790 лв. при цена от 1,80 лв. при публичното предлагане. 

По статията работиха: Магдалена Иванова, редактор Бойчо Попов

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Новини и анализи
SOFIX единствен от индексите приключи последната за седмицата сесия на червено