Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини и анализи

Л. Леков: Интересът към българския капиталов пазар в Лондон е сериозен

Отново се коментира възможността за листването на ETF-а във Франкфурт, коментира основателят на Investor.bg

Л. Леков: Интересът към българския капиталов пазар в Лондон е сериозен

Любомир Леков. Кадър Bloomberg TV Bulgaria

При сериозен интерес и пълна зала премина представянето на Българската фондова борса (БФБ - София) в Лондон, съобщи основателят на Investor.bg Любомир Леков пред Bloomberg TV Bulgaria. "Мога да дам много добра оценка на събитието", обясни той.

По думите на Леков инвеститорите са проявили чисто прагматичен интерес – дали ще има развитие българският пазар, защото ако има „възможност от инвестиции в български акции да се направят пари“, ще се пристъпи към разглеждане на проблемите и взимаме на решения.

Още по темата

„Защото всички, които са във финансови свят в Лондон, инвестират и личните си пари. Много пъти се казва: „ОК, България е много малка за моя фонд, защото имам ограничения, но защо да не вложа от личните си пари, някаква част от портфейла си“, обясни Леков.

За него все още няма новини относно листването на ETF-а, но отново се говори, че има вариант за листване във Франкфурт. "Очаква се да има още месеци на нелесна документална битка“, предупреди експертът.

Много е важно българските компании да разберат колко е важно да могат да бъдат откривани от инвеститорите в чужбина. Добрата картина и анализите, с които се представят на професионалните терминали, като Bloomberg, е задължителна, подчерта Леков.

Добра оценка на развитието на капиталовия пазар в България даде и първият вицепремиер на Европейската банка за възстановяване и развитие (ЕБВР) Фил Бенет, допълват от институцията. Той посочи, че Банката, заедно с българското правителство и фондовата борса, ще работят за навлизането на парични потоци в българската икономика. 

До този момент ЕБВР е инвестирала 3,6 млрд. евро в България. Размерът на инвестициите през 2016 година е рекорден - в размер на 620 млн. евро. 

Изпълнителният директор на БФБ - София Иван Такев допълни в Лондон, че през тази година се очаква държавни компании да направят своя дебют на борсата. Той поясни още, че се работи по различни проекти, които са в помощ на бизнеса. 

Целия коментар вижте във видеото: 

гледано: 1717   Още видео
Рейтинг 1 Рейтинг 2 Рейтинг 3 Рейтинг 4 Рейтинг 5
4 гласа

По статията работи: Деляна Петкова

Последни новини

Коментари (0)


Още от Новини и анализи
Регулатор предупреди за рискове при първично предлагане на криптовалути