Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини и анализи

Повечето индекси на БФБ се оцветиха в червено

В 21 сделки минаха книжа на „Синтетика“ АД на стойност малко над 1 млн. лв., което се равнява на близо 81% от общия оборот

Повечето индекси на БФБ се оцветиха в червено

Снимка: Олег Попов, Investor Media Group

 

Настроението на Българска фондова борса в първата сесия за седмицата беше минорно, но все пак оборотът успя да премине границата от 1 млн. лв. макар и основно благодарение на активността по само една позиция.

Бенчмаркът на сините чипове SOFIX отписа 0,75% до 567,25 пункта. По-широкият показател BGBX40 се раздели с 0,60% от стойността си до 113,61 пункта. Секторният BGREIT остана стабилен на ниво от 120,15 пункта. Равнопретегленият BGTR30 се придвижи на червена територия с 0,39% до 496,60 пункта.

Оборотът на регулиран пазар възлезе на 1,346 млн. лв. след сключени 150 сделки с 38 емисии. В 21 сделки минаха книжа на „Синтетика“ АД на стойност малко над 1 млн. лв., което се равнява на близо 81% от общия оборот. На второ и трето място по оборот за деня се наредиха „Индустриален Холдинг България“ и „Агрия груп холдинг“ със съответно 98,2 хил. лв. и 37,6 хил. лв.

Най-печелившата компания в рамките на сесията е „Фонд за недвижимим имоти България“ АДСИЦ, чиито акции поскъпнаха с 0,5%.

Най-много от стойността на книжата си изгуби „Агрия груп холдинг“ – 7,2%. Акциите на „Доверие Обединен Холдинг“ поевтиняха с 5,1%, а на „Корадо-България“ – с 2,1%.

По статията работи: Магдалена Иванова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Новини и анализи
COBOS умря, БФБ с фалстарт на новата Xetra, търговията спря и едва тръгна