Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини и анализи

Продажбите на „Софарма“ са се свили с 22% през юни на годишна база

От началото на годината акциите на производителя поевтиняват с 6,63% до средна цена от 4,25 лв. за брой

Продажбите на „Софарма“ са се свили с 22% през юни на годишна база

Снимка: Компнията

Приходите от продажби на фармацевтичната компания „Софарма“ АД са се свили с 22% през юни спрямо същия месец на предходната година, съобщават от дружеството чрез сайта на Българска фондова борса.

Производителят на лекарства отчита 2% спад на продажбите си на вътрешния пазар и 34% спад на продажбите за износ. Не се уточнява обаче кои пазари имат най-голям принос за резултата. За investor.bg от „Софарма“ АД коментираха, че често се случва разбивката по месеци да е динамична, тъй като поръчките на лекарства и съответно доставяните обеми да не са еднакви всеки месец.

Софарма АД

През първите шест месеца на 2018 г. приходите от продажби на продукция на „Софарма“ АД намаляват с 8% спрямо същия период на 2017 година. За спада допринася повече износът, чиято стойност се е понижила с 10%, докато на вътрешния пазар за същия период е отчетен спад на приходите от 6 на сто.  

Според консолидирания отчет на фармацевтичната компания за първото тримесечие на годината нетната печалба намалява с една пета до 13,7 млн. лв. спрямо първите три месеца на 2017 г. За сравнение, на неконсолидирана база дружеството също отчете спад на финансовия резултат, но от 7% и понижение от 3% на приходите от продажби на продукция.

От началото на годината акциите на „Софарма“ АД поевтиняват с 6,63% до средна цена от 4,25 лв. за брой.

 

По статията работиха: Магдалена Иванова, редактор Бойчо Попов

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Новини и анализи
COBOS умря, БФБ с фалстарт на новата Xetra, търговията спря и едва тръгна