Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини и анализи

Разработчикът на Саѕhtеrmіnаl излиза на БФБ?

Intercapital Group възнамерява да осъществи първично публично предлагане

Разработчикът на Саѕhtеrmіnаl излиза на БФБ?

Снимка: компанията

Българската компания за финансови услуги Intercapital Group, която работи под марката Cash Terminal, обмисля първично публично предлагане на фондовата борса в София, твърди SeeNews, позовавайки се на мениджър на компанията.

Понастоящем целта на дружеството е да бъде вписана в регистъра на публичните дружества и други емитенти на българския финансов регулатор, което се очаква да се случи до края на годината, пояснява изпълнителният директор на дружеството Надежда Богоева.

Вписването в регистъра е изискване, което дружеството трябва да изпълни, преди да поиска допускане до търговия на акциите на Българска фондова борса (БФБ).

Във вторник Комисията за финансов надзор (КФН) заяви, че е поискала от Intercapital Group да предостави допълнителна информация и документи относно искането си за одобрение на проспект за допускане до търговия с акции на регулирания пазар на БФБ.

Компанията ще проведе среща на акционерите си около края на годината, за да бъдат коментирани условията на планираното IPO, добавя Богоева.

Основаната през 2009 г. Intercapital Group поддържа мрежа от автоматизирани машини за приемане на парични разплащания за различни видове услуги - водоснабдяване и електроснабдяване, отопление, кабелна телевизия, интернет.

Според последните налични данни от Търговския регистър руският гражданин Али Алиев притежава 75% от капитала на дружеството. Софийската Nixxon Limited, която е изцяло собственост на Ваня Червенкова, притежава 20% от капитала на компанията.

Оставащите 5% се притежават от софийската Luck Capital Group, компания, изцяло собственост на частния инвеститор Ансар Мазаев.

През 2017 г. Intercapital Group генерира приходи за 4,5 млн. лв. спрямо 3,5 млн. лева през предходната година. Нетната печалба на компанията намалява до малко над 20 000 лева през 2017 г. от 1,3 милиона лева година по-рано, поради увеличение на разходите.

Компанията е добавила 300 „терминални устройства“ към мрежата си в цялата страна през миналата година в рамките на проект за 1,1 млн. лв., финансиран от фондовете на ЕС.

По статията работиха: Бойчо Попов, редактор Виктория Тошкова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (4)

0
 
2
 
4
преди 5 месеца
Няма профилна снимка
Когато интернет банкирането набира скорост и е пълно с приложения за телефони да плащаш от терминал на улицата....
3
 
0
 
3
khao до: vankata89
преди 5 месеца
Няма профилна снимка
не ги знам тия дали са читави или не, ама така се изказваш малко неадекватно като импестора :):)
3
 
14
 
2
преди 5 месеца
Няма профилна снимка
Лол каква печалба 20 000лева ами то един програмист или тираджия изкарва повече от заплата за година :D.
1
 
14
 
1
преди 5 месеца
Няма профилна снимка
И тия имат нужда от свежи пари. :)

Още от Новини и анализи
Еврохолд иска да увеличи капитала си с близо 80 млн. лв.