IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Синдикатите имат информация за интерес към франчайзинг на София БТ

КНСБ и КТ "Подкрепа" настояват Божидар Лукарски да се ангажира в преговори с дружеството, което иска правата за производство на фабриката

15:35 | 19.04.16 г.
Синдикатите имат информация за интерес към франчайзинг на София БТ

Браншовите структури на КНСБ и КТ "Подкрепа" - Независим синдикат на тютюноработниците и Национален синдикат на тютюневата промишленост, имат информация за търговско дружество, което иска да получи правата за производството и продажбата на продукция на "София БТ", съобщиха от синдикалните организации.

Неназованото дружество иска да ползва цигарената фабрика на франчайзинг, като поеме цялото управление, производство и реализацията на продукцията с търговските марки на "София БТ".

За целта служителите на фабриката ще бъдат възстановени на работа.

Двете синдикални организации отбелязват растящото напрежение сред освободените работници в "София БТ", както и факта, че беше отказано вписване на мениджърския екип на "Булгартабак Холдинг" в Търговския регистър. Новото ръководство на компанията беше избрано по време на събранието на акционерите на 31 март 2016 година.

"За по-бързото разрешаване и намиране на конкретни решения – „София-БТ”АД да работи, синдикалните структури на КНСБ и КТ „Подкрепа” настояват да бъдат проведени преговори между ръководствата на „София-БТ”АД и Холдинга, кандидата за наемане при пряк ангажимент и с участие на министъра на икономиката – Божидар Лукарски", е записано още в позицията на двете синдикални организации.

Те напомнят, че икономическият министър е отговорен за провеждането на държавната политика и упражнява контрол в областта на тютюневите изделия, е записано в последните редакции на Закона за тютюна и тютюневите изделия.

За да бъдат запазени икономическите интереси на България и да бъде спазен договорът за приватизация от синдикатите настояват в преговорите да участва и председателят на Агенцията за приватизация Емил Караниколов и негов екип. 

Свързани компании:

София-БТ АД(3JU)

Булгартабак - холдинг АД(BTH)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:17 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още