Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини и анализи

Сирма Груп Холдинг очаква двоен ръст на нетната печалба през 2016 г.

Софтуерната компания обеща изплащане на първите дивиденти през 2017 г. на база представянето през тази година

Сирма Груп Холдинг АД очаква двоен ръст на нетната печалба през 2016 г., а първите дивиденти ще бъдат изплатени евентуално през 2017 г. на база представянето през тази. Това стана ясно по време на проведената онлайн среща между ръководството на софтуерната компания и инвеститори.

Главният изпълнителен директор на Сирма Груп Холдинг Цветан Алексиев посочи, че ръководството си поставя за цел през тази година 100% увеличение на нетната печалба и 25% ръст на приходите от продажби.

Още по темата

Компанията, която през 2015 г. стана публична, прогнозира и 30% ръст на печалбата преди данъци, такси и амортизации в края на тази година.

Консолидираните финансови данни за 2015 г. показаха 21,11% ръст на приходите от продажби, но поради увеличените разходи за разрастване на дейността компанията отчете намаление на печалбата преди данъци, такси и амортизации и нетната печалба.

На въпрос на инвеститор кога може да се очакват първите дивиденти Цветан Алексиев отговори, че тази година дъщерните компании разпределят дивидент към холдинга, който отива във формирането на неговата печалба. „Първият дивидент би следвало да се разпредели вследствие на резултатите от 2016 г.", добави той.

С други думи - акционерите на Сирма Груп Холдинг ще получат дивидент най-рано през 2017 г. на база нетната печалба за 2016 г., ако има такава, разбира се.

Основната цел на Сирма Груп Холдинг е развитието на производствения и търговския капацитет по посока на експанзия в САЩ и на пазарите в Западна Европа, стана ясно още от срещата.

Алексиев обясни, че един от основателите на Сирма – Явор Джонев, ще бъде в САЩ в следващите две години като ръководител на новото дружество, което ще бъде огледално на структурата на холдинга в България.

От началото на 2016 г. акциите на Сирма Груп Холдинг АД поевтиняват с 6,67% до 1,12 лв. и 66,484 млн. лв. пазарна капитализация.

Запис на онлайн срещата с подробна отчетност за четвъртото тримесечие на 2015 г. и плановете за 2016 г. гледайте на сайта на ИП ЕЛАНА Трейдинг АД

По статията работиха: Свилен Колев, редактор Миглена Иванова

Последни новини

Още по темата

Коментари (0)


Още от Новини и анализи
Червен финал на седмицата за индексите на БФБ