Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини и анализи

SOFIX гравитира около най-ниските си стойности за последната година

Активността около три дружества донесе 61% от оборота в днешната сесия

SOFIX гравитира около най-ниските си стойности за последната година

Снимка: Олег Попов, Investor Media Group

Индексите на Българска фондова борса започват новата седмица на червена територия, като водещият SOFIX продължава да гравитира около най-ниските си стойности за последната една година.

В рамките на днешната сесия SOFIX изтри 0,86% от стойността си до 628,36 пункта. По-широкият BGBX40 се придвижи в на червена територия с 0,08% до 123,77 пункта. Секторният BGREIT се понижи с 0,10% до 115,99 пункта. Равнопретегленият BGTR30 е на минус с 0,01% до 523,81 пункта.

Оборотът на регулиран пазар възлезе на 476,7 хил. лв. след сключени 140 сделки с 33 емисии.

Близо 42% от оборота в понеделник дойде от три сделки – една с акциите на „Сила Холдинг“ АД на стойност малко над 100 хил. лв. и две сделки за почти същата сума с книжата на „Холдинг Нов Век“ АД. Ако се добави и оборотът при „Адванс Терафонд“ АДСИЦ – 91,9 хил. лв., излиза, че 61% от оборота е формиран от активността около три дружества.

Най-печелившата компания за деня е „Прайм Пропърти БГ“ АДСИЦ, чиито акции поскъпнаха със 17,5%. Книжата на „Холдинг Нов Век“ АД отчетоха повишение в стойността си със 17,5%, а на „Неохим“ АД – с 2,8%.

Най-много в рамките на сесията губи „Монбат“ АД – 2,4% от цената на акциите си. Книжата на „Софарма“ АД и „М+С Хидравлик“ АД поевтиняват съответно с 1,5% и 0,7%. 

По статията работиха: Магдалена Иванова, редактор Виктория Тошкова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Новини и анализи
КФН одобри промени в управляваните от „Конкорд Асет Мениджмънт” фондове