Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини и анализи

SOFIX остана на най-високото си ниво от средата на юли

По-широкият BGBX40 се задържа над 100 пункта за шеста поредна сесия

SOFIX остана на най-високото си ниво от средата на юли

Снимка: Олег Попов, архив, Investor Media Group

Всички индекси на Българската фондова борса (БФБ – София) приключиха последната търговска сесия за тази седмица на зелена територия.

Основният бенчмарк SOFIX прибави 0,44% към стойността си до 444,67 пункта, оставайки на най-високото си ниво от средата на юли.

По-широкият BGBX40 нарасна слабо с 0,04%, като затвори на ниво от 100,66 пункта, задържайки се над границата от 100 пункта за шеста поредна сесия.

Секторният BGREIT се повиши с 0,12% до 136,99 пункта, а BGTR30 записа ръст от 0,19% до 497,84 пункта.

Оборотът на регулиран пазар възлезе на 3,8 млн. лв. след 276 сделки с 43 емисии. Делът на SOFIX отново е около 270 хил. лв. след търговия с акции на 12 компании от състава му.

И днес шест дружества от основния индекс записаха ръстове в цената на книжата си, като най-голям бе този на „Стара планина холд“ – 2,88%. На второ място е „Трейс Груп Холд“ АД с повишение от 1,72%, а на трета позиция следва ТБ „Първа Инвестиционна Банка“, чиито акции поскъпнаха с 1,65%.

От страната на губещите застанаха три дружества, като акциите на „Софарма“ поевтиняха с 0,63%. След нея по спад се нареждат „Монбат“ с понижение от 0,5% и „Доверие Обединен Холдинг АД“, чиито акции поевтиняха с 0,3%.

Лидер по оборот от индекса е фармацевтичната „Софарма“ АД, като след 28 сделки оборотът от търговията с нейни акции възлезе на половината от общия за SOFIX.

По статията работиха: Веселина Василева, редактор Бойчо Попов

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Новини и анализи
Седмицата донесе ръстове за всички индекси на БФБ