Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини и анализи

Сърбия пуска участъка от коридор 10 от Пирот до Димитровград през есента

Изпълнител на отсечката е българската Трейс Груп Холд

Сърбия пуска участъка от коридор 10 от Пирот до Димитровград през есента

Снимка: FreeImages.com

Участъкът от европейския коридор номер 10 на територията на Сърбия от Пирот до Димитровград ще бъде пуснат в експлоатация през есента на тази година, както е по график, съобщава сръбският министър на инфраструктурата Зорана Михайлович, цитирана от SeeNews.

Друг проект – за строителството на участък от около 50 км на коридор 11 (от Тимишоара в Румъния до Адриатическо море и Бари в Италия) в отсечката от Обреновац до Лиж, ще бъде завършен към края на тази година, допълва Михайлович в интервю за сръбското обществено радио RTS.

Общата дължина на този участък е малко над 100 км.

Изграждането на участъка Пирот-Димитровград на коридор 10 с дължина 14,3 км приключи през декември, като изпълнител е българската Трейс Груп Холд. Тогава сръбското правителство обяви, че участъкът ще бъде пуснат в експлоатация след завършването на 8,6-километровия обход на Димитровград, строен от гръцката строителна компания Актор.

Коридор 10 свързва Залцбург в Австрия с гръцкото пристанище на Солун, като в случая става дума за отклонението му през Македония до Солун. 

По статията работи: Миглена Иванова
Още по темата: Новини и анализи

Последни новини

Коментари (6)

0
 
1
 
6
Otka4eni reformatori до: lyusien
преди 6 месеца
Няма профилна снимка
Добре де, хубаво, съгласен съм, но не отбягвай въпроса ми, а отговори на него....
0
 
2
 
5
преди 6 месеца
Няма профилна снимка
"Коридор 10 свързва Залцбург в Австрия с гръцкото пристанище на Солун, като в случая става дума за отклонението му през Македония до Солун. " Според мен участъкът Пирот-Димитровград е част от отклонението на коридора от Ниш за София.
3
 
1
 
4
преди 6 месеца
-До № 3

Аз харесвам Симеон Сакскобурготски и не харесвам особенно Доган и Станишевз Ако Костов се бе съгласил на коалиция с Н Д С В през 2001 сега щяхме да говорим в минало време за БСП и ДПС За съжаление това не се случи и сега говорим в минало време за Костов и Симеон Сакскобурготски
0
 
4
 
3
Otka4eni reformatori до: lyusien
преди 6 месеца
Няма профилна снимка
А за последните 10 години в управлението какво направи любимия ти велик стратег ББ за разрешаването на посочените от теб проблеми?
0
 
6
 
2
преди 6 месеца
Няма профилна снимка
Мисля, че поне ние, бидейки българи, трябва да си наричаме града Цариброд, както се е казвал и в Сърбия (Югославия) до 1951, след което е преименуван в чест на Георги Димитров и "българо-югославската дружба". Но какво да кажем, когато в Добрич колите още се регистрират с ТХ (Толбухин).

Още от Новини и анализи
ИХБ е продал активите на "ИХБ Електрик" за 20,33 млн. лв.