Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини от Черноморието

Концесионери взеха плажовете „Градина - централен" и „Елените" за 20 години

Започна процедура за възлагане на концесия за варненските плажове „Панорама - север" и „Буните"

Концесионери взеха плажовете „Градина - централен"  и „Елените" за 20 години

Снимка: архив, Ройтерс

Министерският съвет взе решение да бъде открита процедура за възлагане на концесия за морски плаж „Буните", община Варна, област Варна. С нея се цели обезопасяване на морския плаж и предоставяне на услуги от обществен интерес за срока на концесията, съобщи правителственият пресцентър.

Още по темата

Процедурата се провежда по реда на Закона за устройството на Черноморското крайбрежие (ЗУЧК). Предлага се срокът на концесията да е 20 години. Той е обоснован от гледна точка на срока за откупуване на инвестициите и визията за дългосрочно развитие на морския плаж.

Размерът на минималното годишно концесионно възнаграждение е над 26,799 хил. лева без ДДС, определен съгласно приетата от Министерския съвет Методика за определяне минималния размер на концесионното възнаграждение за морските плажове - обекти на концесия по Закона за устройството на Черноморското крайбрежие.

Целта на решението е да се обезпечи морски плаж „Буните", община Варна, област Варна, със задължителните дейности по закона - осигуряване на водното спасяване, обезпечаване на прилежащата акватория, здравното и медицинското обслужване и санитарно-хигиенното поддържане на морския плаж и предоставяне на услуги от обществен интерес.

„Алфа Дилеа“ ООД е определен за концесионер на морски плаж „Градина - централен" - част 2, община Созопол, област Бургас, а „Мирикал“ ЕООД – за концесионер на морски плаж „Елените", община Несебър, област Бургас.

Концесионерът  „Алфа Дилеа" ООД се задължава за целия срок на договора за концесия от 20 г. да предоставя цена за 1 брой чадър в размер до 8 лв. с ДДС и цена за 1 брой шезлонг в размер до 8 лв. с ДДС в зоната за платени плажни принадлежности на морския плаж.

Размерът на концесионното възнаграждение за всяка календарна година от срока на концесията е определен съгласно приетата от Министерския съвет Методика за определяне на минималния размер на концесионното възнаграждение за морските плажове и предложения от концесионера размер на роялти от 11,70 на сто без ДДС.

Годишното концесионно възнаграждение за първата година от срока на концесията е в размер на 58,246 хил. лв. без ДДС. Предложение за инвестиции за мерки относно опазването на околната среда, дюните и защитените територии на морския плаж в размер на 108,228 хил. лв. с ДДС.

Концесионерът „Мирикал" ЕООД се задължава за целия срок на договора за концесия от 20 години цена за 1 брой чадър в размер до 10 лв. с ДДС и цена за 1 брой шезлонг в размер до 10 лв. с ДДС в зоната за платени плажни принадлежности на морския плаж. Размерът на концесионното възнаграждение за всяка календарна година от срока на концесията е определен съгласно приетата от Министерския съвет методика за определяне на минималния размер на концесионното възнаграждение за морските плажове и предложения от концесионера размер: на роялти от 10,80 на сто без ДДС.

Годишното концесионно възнаграждение за първата година от срока на концесията е в размер на 150,531 хил. лв. без ДДС. Предложеният от концесионера размер на инвестиции за организация на спортно-развлекателни дейности на морския плаж за целия срок на концесията е 179,568 хил. лв. с включен ДДС.

Министерският съвет взе решение да бъде открита процедура за възлагане на концесия за морски плаж „Панорама - север", община Варна, област Варна. С нея се цели обезопасяване на морския плаж и предоставяне на услуги от обществен интерес за срока на концесията.

Процедурата се провежда по реда на Закона устройството на Черноморското крайбрежие. Предлага се срокът на концесията да е 20 години. Той е обоснован от гледна точка на срока за откупуване на инвестициите и визията за дългосрочно развитие на морския плаж.

Размерът на минималното годишно концесионно възнаграждение е 9,413 хил. лева без ДДС.

Концесионерът трябва да обезпечи морски плаж „Панорама - север", община Варна, област Варна със задължителните дейности по ЗУЧК - осигуряване на водното спасяване, обезпечаване на прилежащата акватория, здравното и медицинското обслужваме и санитарно-хигиенното поддържане на морския плаж и предоставяне на услуги от обществен интерес.
 

По статията работиха: Петя Стоянова, редактор Елена Илиева

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Новини от Черноморието
Епидемичен взрив от COVID-19 на кораб в пристанище Бургас