IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Министерството на туризма проверява има ли незаконна дига на несебърския плаж

Според концесионера на плаж "Несебър - юг" всичко е законно и багер изгражда защитна пясъчна дига, за да не се наводняват хотелите през зимата

16:49 | 23.11.21 г.
<p>
	<em>Снимка: БГНЕС</em></p>

Снимка: БГНЕС

Министерството на туризма проверява има ли незаконно изграждане на пясъчна дига на плаж "Несебър - юг", съобщиха от туристическото ведомство.

След постъпили сигнали служебният министър на туризма Стела Балтова е издала заповед за извършването на проверка на концесионера.

Освен това Министерството на туризма е изискало от община Несебър, Басейнова дирекция "Черноморски район" и РИОСВ-Бургас информация и документи за започнали и извършени проверки, както и издадени в тази връзка разрешения.

При нарушение концесионерът ще бъде санкциониран.

Според концесионера всичко е законно и скандал няма, предаде bTV. Той коментира, че багер изгражда защитна пясъчна дига, за да не се наводняват хотелите през зимата. По думите му институциите са уведомени за това.

През декември миналата година в Созопол се проведе протест срещу разораването на плажната ивица за изграждане на дига и жителите на морския град се събраха на Централния плаж на мълчалив протест.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:25 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още