IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Преминалите пътници през Летище Варна са с 25% повече за полугодието

Най-много туристи в града пристигат от Русия, Германия и Великобритания

13:49 | 11.07.16 г.
Преминалите пътници през Летище Варна са с 25% повече за полугодието

Близо половин милион пътници са минали през Летище Варна през първите шест месеца на годината. В сравнение със същия период на миналата година броят им е с 25 на сто по-голям.

Само от началото на юли са пристигнали над 33 хил. пътници, информира БНР.

През настоящия летен сезон във Варна пристигат туристи от 34 държави - най-много от Русия, Германия и Великобритания. 

Очаква се близо 20% годишен ръст на обслужените пътници.

Към момента има с 25% ръст на заявените полети на летищата във Варна и Бургас в сравнение с миналата година, каза преди дни министърът на туризма Николина Ангелкова. По думите й руският пазар генерира ръст около 20% при ранните записвания.

Министърът на туризма очаква 15% повече туристи от Израел, 10% повече от Унгария, Холандия и Швейцария, 40% от Белгия и 20% от Словакия.

Чуждите туристи, които са посетили страната ни през април, когато все още активният сезон в морските ни курорти не е започнал, са с 25% повече в сравнение с миналата година. Общо 40 на сто от тях са дошли в България на почивка или екскурзия, което според министъра на туризма е доста обнадеждаващо за летния сезон.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:20 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още