Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини от Черноморието

Търси се концесионер за 20 години на морския плаж „Варна – централен”

Срещу 137 322 лева без ДДС трябва да се осигури водното спасяване, здравното и медицинското обслужване и санитарно-хигиенното поддържане на морския плаж

Търси се концесионер за 20 години на морския плаж „Варна – централен”

Снимка: Pixabay

Министерският съвет взе решение да бъде открита процедура за възлагане на концесия за морски плаж „Варна - централен” в Община Варна. Целта е  обезопасяване на морския плаж и предоставяне на услуги от обществен интерес за срока на концесията.

Още по темата

Процедурата се провежда по реда на Закона устройството на Черноморското крайбрежие. Предлага се срокът на концесията да е 20 години.

Размерът на минималното годишно концесионно възнаграждение е 137 322 лева без ДДС. Той е определен съгласно приетата от правителството Методика за определяне на минималния размер на концесионното възнаграждение за морските плажове - обект на концесия, по реда на Закона за устройството на Черноморското крайбрежие.

Министрите вземат това решение, за да намерят концесионер, който да обезпечи морски плаж „Варна - централен” със задължителните дейности по закон - осигуряване на водното спасяване, обезпечаване на прилежащата акватория, здравното и медицинското обслужване и санитарно-хигиенното поддържане на морския плаж и предоставяне на услуги от обществен интерес.

По статията работиха: Петя Стоянова, редактор Елена Илиева

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (2)

0
 
3
 
2
преди 5 месеца
До момента плажа винаги е бил добре поддържан и чист, с кошчета навсякъде, който и да вземе концесията дано продължи в същия дух.
0
 
3
 
1
преди 5 месеца
Няма профилна снимка
Само на мен ли ми се струва, че 20 годишният концесионерът вече е намерен....

Още от Новини от Черноморието
Правителството открива процедура за концесия на плаж „Кабакум - Север 2"