Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини от Черноморието

Варна инвестира 25 млн. лв. в модернизация на градската среда

Управляващият орган на ОП „Региони в растеж“ одобри изцяло безвъзмездното финансиране

Варна инвестира 25 млн. лв. в модернизация на градската среда

Снимка: Община Варна

Управляващият орган на ОП „Региони в растеж“ одобри 100% безвъзмездно финансиране за естетизация и модернизация на градската среда във Варна. Проектът на стойност 25,2 млн. лв. е част от Инвестиционната програма на Община Варна, която е с макрорамка от 127,7 млн. лв., съобщава се на сайта на общината.

Средствата за градска среда са предвидени за реконструкция и рехабилитация на междублокови пространства, улична мрежа, зони за обществен отдих, включително градско озеленяване; въвеждане на енергоспестяващо улично осветление; изграждане на велоалеи и достъпна архитектурна среда.

„Това е една сериозна инвестиция, която ни дава възможност да работим за създаване на по-добри условия за жителите на Варна и за подобряване на качеството на живот в града", коментира кметът Иван Портних.

Предвидени са средства за продължаване на обновяването на Морската градина – рехабилитация на настилки, ново осветление, изграждане на нови площадки за спорт, кътове за отдих, паркова мебел и реконструкция на поливната система.

В проектите са включени още реконструкция на улици в кв. „Аспарухово“, изграждане на пешеходни пасарелки, скатно залесяване на брега канал "Море-езеро", изграждане на детски площадки, зони за отдих, атракциони.

Предвидена е реконструкция в районите „Одесос“, „Младост“ и „Вл. Варненчик“.

По статията работиха: Евгения Маринова, редактор Десислава Попова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Новини от Черноморието
До края на годината ще приключи изнасянето на опасния трихлоретан от "Полимери"