IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Варна обяви търг за разширение на пречиствателната станция в Златни пясъци

Средствата за проекта са от оперативна програма "Околна среда"

17:14 | 18.12.15 г.
Варна обяви търг за разширение на пречиствателната станция в Златни пясъци

Община Варна обяви търг за реконструкция и модернизация на пречиствателната станция в курортния комплекс „Златни пясъци“, както и обществена поръчка за строителен надзор на обекта, става ясно от съобщения в сайта на Агенцията по обществени поръчки.

Съществуващата пречиствателна станция заедно с помпената система за дълбоководно заустване са разположени на площ от 4 400 дка, което е абсолютно недостатъчно за разширението й предвид необходимостта да бъдат обслужвани 72 хил. души в летния сезон. Строителната дейност  ще бъде на съседен терен с площ 3 811 дка, граничен с имота на изградените вече съоръжения, се уточнява в информацията за търга.

Предвидено е строителните дейности да продължат 29 месеца, считано от датата на старта за изпълнение на договора.

Периодично срокът за изпълнение ще спира да тече в летния туристически сезон, когато има забрана за строително-монтажни дейности според Закона за устройствотото на Черноморското крайбрежие.

Срокът за съобщаване и отстраняване на дефекти е 12 месеца и не се включва в срока за изпълнение на поръчката.

Прогнозната стойност на проектирането и строителните дейности е 24 млн. лв. без ДДС. За изграждане и реконструкция на ПСОВ са предвидени до 10,3 млн. лв., за  доставка на оборудване - до 12 млн. лв.,  а за непредвидени разходи до 10% от стойността на строителните и монтажни работи.

Участниците следва да имат минимум едно изпълнено строителство, еднакво или сходно с предмета на обществената поръчка.

Оферти се приемат до 28 януари 2016 г. Те ще бъдат отворени на следващия ден в Общинско предприятие „Инвестиционна политика” към община Варна.

По търга за строителен надзор е заложено дейността да е в рамките на 1 млн.  лв. без ДДС. Оферти се приемат до 4 февруари 2016 г. Отварянето е на 5 февруари, отново в общинско предприятие „Инвестиционна политика”.

Разширението на пречиствателната станция и строителният надзор се финансират от оперативна програма "Околна среда" (ОПОС), държавния бюджет и общината.

Свързани компании:

Златни пясъци АД(ZLP)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:19 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още