IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

BlackRock създаде дългов фонд за институционални инвеститори в инфраструктура

Компанията ще помага на инвеститорите да намират нови възможности за инвестиции в транспортния сектор, социалната инфраструктура и други

12:32 | 27.11.12 г.
BlackRock създаде дългов фонд за институционални инвеститори в инфраструктура

Американската компания за управление на инвестиции BlackRock създава нов фонд за инфраструктурно дългово финансиране в Европа с централа в Лондон, предаде онлайн изданието Property EU.

Инициативата е в отговор на търсене от страна на институционални инвеститори, търсещи начини да канализират капитал в новопостроени инфраструктурни проекти и вторични дългови инвестиции в опит да увеличат доходността си.

Дейностите на European Infrastructure Debt ще са съсредоточени върху нуждите на финансовите инвеститори, като например застрахователните дружества, обслужвани от поделението Financial Institutions Group на BlackRock.

Компанията ще им помага да намират възможности за инвестиции в инфраструктурни дългови активи в сектори като транспорта, социалната инфраструктура и регулираните комунални съоръжения.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:10 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още