Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини

Пазарът на офиси под наем във Великобритания показва признаци на растеж

За едногодишния период от март 2010 г. насам най-голям е ръстът на наемите в Глазгоу, Бирмингам и Манчестър

Постижимите* наеми на офиси са се повишили в повечето градове във Великобритания, сочи подробен анализ, изготвен от британската компания за проучване на пазара на недвижими имоти Jones Lang LaSalle.

В 26% от центровете, наблюдавани от дружеството, наемите са нараснали на годишна база за 12-те месеца от март 2010 г. спрямо едва 8% през 2010 г., когато наемите отбелязаха ръст. Стабилизация на наемите на офиси се наблюдава на над половината пазари, анализирани в проучването, включително в големи регионални центрове като Лийдс и Ливърпул, където нивата им са непроменени от март 2010 г.

Проучването показва, че стимулите, предлагани от наемодателите, са се стабилизирали на над 35% от наблюдаваните пазари, като на някои места те започват да се затягат. Въпреки това наемателите все още могат да получат значителни отстъпки в много от регионалните центрове. В момента най-големите стимули на годишна база са за офиси в Донкастър, Мидълзбро и Хъл.

Според проучването за едногодишния период от март 2010 г. насам най-голям е ръстът на наемите в Глазгоу (3,8%), Бирмингам (3,6%) и Манчестър (1,8%). За района на Бирмингам, Манчестър, Лийдс, Единбург и Глазгоу Jones Lang LaSalle очаква среден ръст от 0,7% при наемите на първокласни офиси през 2011 г. 

Проучването показва също, че на около половината от анализираните пазари предлаганите промоционални периоди без наем са с дължина от 24 и над 24 месеца. Най-щедри са те на северозапад, където средната им продължителност е около 30 месеца, а разликата между постижимите и ефективните нива на наемите остава най-голяма в Шотландия, където средните стимули гравитират около 24 месеца под формата на безплатен наем.

*Най-високите наеми, които е вероятно да се постигнат за даден пазар.


Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Новини
Природни рецепти за комфорт, ефективност и дълготрайност