IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

София ще търси свободни терени за общински паркинги

Столичният инспекторат ще поиска информация от районните администрации за наличието на свободни терени за общински паркинги

17:50 | 30.09.09 г.
София ще търси свободни терени за общински паркинги

Столичният инспекторат ще поиска информация от районните администрации за наличието на свободни терени за общински паркинги по места. Това е една от мерките, договорени на среща днес между инспектората, КАТ, „Паркиране и мобилност“ и Столичната община, за ограничаване на неправилното паркиране по улиците, съобщи БТА.

На срещата е било договорено да се търсят законови мерки за осигуряване на възможност на инспекторите да имат ограничен достъп до базата данни на „Пътна полиция“ или да се осигури чрез предложения за промени в закони. От общината са поискали ограничен достъп до масивите на „Пътна полиция“ за инспекторите си, които следят за неправилно паркирали автомобили в зелени площи.

Според Марчело Доковски, съуправител на „Център за градска мобилност“, при доказана необходимост и икономическа обосновка и при изразено желание от районните администрации може да се въведе „синя зона“ и в двата най-големи столични квартала - „Люлин“ и „Младост“ като мярка срещу неправилното паркиране.

„Ресурсът ни в момента не позволява, но след доставката на десет репатриращи автомобила ще имаме възможност да разширим дейността по репатриране“, посочва още той.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:06 | 30.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още