IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Строят небостъргач с формата на скалпел в Лондон

Американският застраховател WR Berkley не намерил подходящи офис площи и затова ще си изгради сам

15:20 | 05.09.12 г.
Строят небостъргач с формата на скалпел в Лондон

Американската застрахователна компания WR Berkley, която планира да изгради най-новия небостъргач в Лондон, твърди, че 35-етажната кула ще е символ на амбициозните й намерения за разрастване в Европа, предаде Financial Times.

Фирмата е наела за проекта архитектите от Kohn Pedersen Fox, като ще финансира разходите на стойност 500 млн. паунда изцяло със собствени средства. Една четвърт от сградата, която прилича на изправен скалпел, ще бъдат използвани за офиси на 240-имата служители на компанията във Великобритания.

Останалите етажи ще бъдат отдадени под наем на свободния пазар.

"Днес всички гледат на тези проекти просто като на икономически сделки", твърди главният изпълнителен директор и президент на Berkley Уилям Бъркли.

"Ние обаче смятаме, че една сграда е важна заявка за това кой си и какво правиш в този свят. Това е една трайна заявка за нас и намеренията ни", допълва той.

Според Бъркли застрахователното дружество е търсило да наеме съществуващи офис площи в централен Лондон, но нито една от сградите не е отговаряла на технологичните стандарти, необходими на фирмата.

Близо 1000 кв. м от високата 190 м сграда, която се очаква да бъде завършена през 2017 г., ще бъдат предназначени за търговски площи.

WR Berkley, която има пазарна стойност от 5,1 млрд. долара, е сред най-големите застрахователи на средния бизнес в САЩ. Фирмата засилва дейностите си в Европа, като вече има офиси в Германия, Ирландия, Испания и Норвегия.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:22 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още