IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Три адвокатски кантори ангажира държавата по казуса с бившите царски имоти

Канторите ще направят преценка относно възможностите да бъдат заведени дела от държавата за двореца „Врана” и имот „Саръгьол”, дворец „Царска Бистрица”, дворец „Ситняково” и къща в с. Слатина

16:40 | 27.07.10 г.
Автор - снимка
Създател
Три адвокатски кантори ангажира държавата по казуса с бившите царски имоти

Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ) възложи на три адвокатски кантори да направят анализ на документите, събрани от временната парламентарна комисия за установяване на отнетото и възстановено имущество на бившите царе Фердинанд І и Борис ІІІ и техните наследници, съобщиха от министерството.

Освен извършване на задълбочен анализ и предлагане на възможни варианти за решаване на поставения казус, канторите имат задача да съберат по възможност и допълнителни документи, свързани с царските имоти.

Канторите ще трябва да направят преценка относно възможностите да бъдат заведени дела от държавата срещу наследниците на бившите царе Фердинанд І и Борис ІІІ, така че държавният интерес да бъде защитен. Става дума за двореца „Врана” и имот „Саръгьол”, дворец „Царска Бистрица”, дворец „Ситняково” и къща в с. Слатина.

Договорите са сключени с адвокатски кантори, които добре познават казусите около царските имоти, допълват от МРРБ. Това са проф. Владимир Петров и адвокат Любомир Денев, които МРРБ е наело да защитават държавата в спора със Симеон Сакскобургготски и Мария-Луиза Хробок за двореца „Кричим”. Те вече имат спечелено дело на първа инстанция.

Адвокатска кантора „Владимир Дончев” са ангажирани и от Министерството на земеделието в друг спор със Симеон Сакскобургготски и Мария-Луиза Хробок, в който държавата иска да си възстанови неправомерно земи и гори от Поземлена комисия – гр. Самоков. Третата адвокатска къща е „Савова и сие”, която се ръководи от адвокат Ирен Савова и има множество успешно решени казуси с висока правна сложност.

За изпълнение на поставените задачи адвокатските кантори разполагат със срок от 30 дни, като за свършената работа ще получат общо до 15 хил. лв., посочват още от МРРБ.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:46 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още