IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Търговията с книжата на Рой Пропърти стартира на 31 юли

Присвоеният борсов код е RPR

15:43 | 23.07.08 г.
Автор - снимка
Създател
Търговията с книжата на Рой Пропърти стартира на 31 юли

Българска фондова борса регистрира на „Пазар на дружества със специална инвестиционна цел“ емисия ценни книжа на Рой Пропърти Фънд АДСИЦ-София, съобщиха от институцията.

Емисията е в размер на 616 250 лв., разпределени в 616 250 броя обикновени, безналични, поименни, свободно прехвърляеми акции с номинал 1 лв. всяка една.

Акциите на Рой Пропърти Фънд АДСИЦ ще се търгуват от 31 юли, като цената на въвеждане за търговия е 1 лв. Присвоеният борсов код е RPR.

Учредители на дружеството са договорен фонд „Капман Макс” чрез УД „Капман Асет Мениджмънт” АД с 30% от капитала и 7 физически лица с по 7%. Изпълнителен директор на дружеството е Станимир Зашев.

АДСИЦ-ът се занимава с набиране на средства чрез издаване на ценни книжа и последващо инвестиране на набраните средства в недвижими имоти и вещни права върху недвижими имоти, извършване на строежи, подобрения и обзавеждане в последните, с цел предоставянето им за управление, отдаването им под наем, лизинг или аренда и/или последващата им продажба.

Компанията планира да насочи усилия в проучване и осигуряване на подходящ парцел за изграждане на селище от затворен тип в околностите на София с цел последващото му закупуване, урегулиране и продажба.

Свързани компании:

Рой Пропърти Фънд АДСИЦ(RPF)

Рой Пропърти Фънд АДСИЦ - права(R2ROIPR)

Рой Пропърти Фънд АДСИЦ - права1(R1ROIPR)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:51 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още