IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Активността в сектора на услугите в Китай расте с най-слабия темп от 6 месеца

Резултатът до голяма степен се дължи на по-бавния ръст в новите поръчки и увеличаващия се натиск за повече разходи

10:55 | 06.04.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Бизнес активността в сектора на услугите в Китай расте през март с най-слабия си темп от шест месеца насам, съобщава Ройтерс. Това до голяма степен се дължи на по-бавния ръст в новите поръчки и увеличаващия се натиск за повече разходи, сочи проучването на частното икономическо списани „Цайсин“ (Caixin).

Индексът на мениджърите по поръчките (PMI) се понижава от 52,6 пункта през февруари до 52,2 пункта през март, но все пак остава над ключовото ниво от 50 пункта, което разделя експанзия от свиване.

Резултатите от частното проучване са в контраст с тези от официалния доклад, според който активността в услугите расте с най-бърз темп от близо 3 години. Ройтерс посочва, че изследването на „Цайсин“ се фокусира по-скоро върху малки и средни предприятия.

Резултатите от четвъртък показват, че потиснатата бизнес активност е довела до спад в основния PMI индекс. Има опасения, че секторът на недвижимите имоти може да натежи на икономиката, тъй като от средата на март започнаха да действат редица нови ограничения. 

Подиндексът за новия бизнес в услугите се понижава с 1,1 пункта до 52,2 пункта през март, което е най-слабият резултат от септември 2016 г.

Общият индекс, който обединява промишлеността и услугите, се понижава от 52,6 пункта през февруари до 52,1 пункта през март.

Що се отнася до назначенията, и общият измерител, и този за услугите показват, че компаниите продължават да добавят нови позиции, но темпът става по-умерен.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:04 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още