IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Бизнес доверието в Германия неочаквано се подобрява до нов рекорд

Оптимизмът подсказва, че силното представяне на германската икономика в началото на годината ще продължи и през последното тримесечие

12:32 | 25.10.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Бизнес доверието в Германия неочаквано се подобрява до ново рекордно високо ниво през октомври, сигнализирайки, че инерцията на ръста в най-голямата европейска икономика далеч не отслабва, съобщава Bloomberg.

Индексът на мюнхенския Институт за икономически изследвания (Ifo) се повишава от 115,3 пункта през септември до 116,7 пункта този месец. Очакванията на икономистите, анкетирани от Bloomberg, бяха за спад до 115,1 пункта. 

Оптимизмът подсказва, че силното представяне на германската икономика в началото на годината ще продължи и през последното тримесечие. Централната банка Бундесбанк заяви по-рано тази седмица, че икономическият подем ще продължи на фона на силно търсене от чужбина на индустриални стоки, стабилно потребление и понижаваща се безработица.

Индескът на Ifo за актуалната икономическа ситуация се повишава от 123,7 пункта до 124,8 пункта. Показателят за очакванията също расте от 107,5 до 109,1 пункта.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:11 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още