Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини

BlackRock ще консултира ЕЦБ за покупките на обезпечени с активи ценни книжа

Американската финансова група помагаше на централните банки на Ирландия и Гърция в годините на кризата

Европейската централна банка (ЕЦБ) продължава с подготовката за евентуални нови мерки за борба с дефлацията. Базираният във Франкфурт регулатор назначи BlackRock за консултант във връзка с потенциалните покупки на ценни книжа, пише Financial Times.

Консултантското звено към американската финансова група – BlackRock Solutions, ще помага за развитието на програмата за изкупуване на обезпечени с активи ценни книжа (Аsset Вased Securities – ABS). Целта на мерките, за които загатна нееднократно и самият Марио Драги, ще бъде да се облекчи ситуацията с кредитирането във валутния блок.

Още по темата

По-рано тази година Гръцката централна банка избра BlackRock Solutions за проверка на балансите на четирите най-големи банки в силно задлъжнялата средиземноморска страна. В хода на дълговата криза в еврозоната BlackRock Solutions работеше също така и с Централната банка на Ирландия.

В същото време германският министър на финансите Волфганг Шойбле заяви в сряда, че пазарът преувеличава по повод желанието на президента на ЕЦБ Марио Драги за по-нататъшно облекчаване на паричната политика.

Драги заяви миналата седмица, че ЕЦБ работи енергично по подготовката за реализиране на ABS. По думите му чрез този си ход базираният във Франкфурт регулатор ще насърчи банките да кредитират по-активно бизнеса, което от своя страна ще задвижи целия икономически цикъл.

Инвеститорите възприеха изявлението на Драги като сигнал, че нараства вероятността централната банка да започне програма за изкупуване на активи, или да предприеме други мерки през идните месеци, които да натежат върху еврото и да благоприятстват търсенето на определени активи, като акции и облигации. 

По статията работиха: Димитър Вучев, редактор Петър Нейков

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (1)

0
 
0
 
1
преди 5 години
BlackRock - "Американската финансова група помагаше на централните банки на Ирландия и Гърция в годините на кризата" - т.е. изкупуваше ги за жълти стинки и ги препродаваше, тея на никой не помагат ве Мите, да не са дом за сираци, сега и нас ше ни купят с парцалите и ше им плащаме до гроб, за кво да плащам аз и децата ми на някви *** за нещо, което нито им дължа нито съм виновен ... ?!?

Още от Новини
Заетостта в САЩ нараства с повече от очакваното през юли