Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини

Китай улеснява допълнително емитирането на корпоративен дълг

Предвижда се премахване на изискването за определени кредитни рейтинги

Китай улеснява допълнително емитирането на корпоративен дълг

Снимка: Giulia Marchi/Bloomberg

Китайският регулатор за ценни книжа предложи премахване на изискването за емитентите на облигации на националните фондови борси да преследват определени кредитни рейтинги. Това е последният ход на властите в страната, с който те улесняват фирмите при продажбата на дълг.

Китайската комисия за регулиране на ценните книжа (КРЦК) не запази клаузата за рейтингите в новия си проект на насоки за емитиране и търговия с корпоративни облигации, публикувани в петък, информира Bloomberg. Проектът ще бъде подложен на обществено обсъждане.

Още по темата

Китай предприе стъпки през последните месеци за оптимизиране на процеса чрез по-ниски прагове за компаниите за набиране на дълг като част от по-широките усилия за облекчаване на финансовия стрес и спиране на драстичното икономическо забавяне вследствие на пандемията от актуалния коронавирус. Последният ход привлича вниманието, след като неотдавнашното разсрочване на държавния дълг доведе до спад в продажбите на нови облигации.

Премахването на по-рано задължителното изискване може също така в дългосрочен план да помогне за предотвратяване на практиката за завишаване на оценките под натиска на кредитополучателите, коментират анализаторите.

„Този ​​ход може да улесни някои емитенти да продават облигации и е в духа на прилагането на системата за регистрация при емитиране на дълг, за създаване на по-рационален процес“, казва Ци Шен, главен анализатор във Founder Securities Co.

От КРЦК заявиха, че общественото допитване относно променените проекти на насоки ще приключи на 6-и септември.

По статията работиха: Радостина Ивчева, редактор Миглена Иванова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Новини
Пауъл: Американската икономика се подобрява, но остава дълъг път