Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини

Низходящата тенденция при долара продължи и след заседанието на Фед

Арсеналът на централната банка за подкрепа на американската икономика все още е доста голям и действа като стимул на пазарите, посочи Даниел Дончев

Низходящата тенденция при долара продължи и след заседанието на Фед

гледано: 2797   Още видео
Рейтинг 1 Рейтинг 2 Рейтинг 3 Рейтинг 4 Рейтинг 5
0 гласа
Решението на Федералния резерв на САЩ от тази седмица беше очаквано, то не доведе до голяма волатилност на пазарите. Доларът е големият потърпевш от него, въпреки че низходящата тенденция при зелените пари започна доста по-рано. Това коментира в ефира на Bloomberg TV Bulgaria , в предаването “В развитие”, Даниел Дончев, главен инвестиционен директор на "Експат Асет Мениджмънт".
Още по темата

Според Дончев несигурната ситуация около пандемията в САЩ е част от причините, водещи до отслабването на долара. Той посочи, че от това печелят суровините и традиционно акциите на развиващите се пазари. Той акцентира върху доброто представяне на златото и суровинните метали.
Според него е по-слаба е корелацията между долара и петрола.

По думите на експерта спадът на американската икономика за второто тримесечие от над 30% на годишна база е наистина стряскащ, но не е неочакван.

“Стимулираща политика на Фед вероятно ще продължи за по-дълъг период, докато не видим ясни сигнали, че икономиката се възстановява“, очаква Дончев и потвърди, че докато инфлацията и икономиката са на текущото си състояние, лихвите няма да се увеличават.

Главният инвестиционен директор на "Експат Асет Мениджмънт" обаче не очаква Фед да се насочи към отрицателни лихви, поне в рамките на следващите шест месеца.

Той отбеляза, че арсеналът на централната банка за подкрепа на икономиката все още е доста голям, включително чрез изкупуването на ценни книжа, на активи, обезпечени с ипотеки, корпоративни облигации и др., което действа като стимул на пазарите.

Какви сигнали изпрати Джером Пауъл към пазарите? Как ще повлия коронакризата на паричната политика на централната банка на САЩ? Ще има ли сценарии, подобни на март, със затваряне и липса на потребление? Колко може да отслабне доларът спрямо еврото? Може ли да се очаква стагфлация?

Вижте целия разговор във видео материала на Bloomberg TV Bulgaria.

Видеа с всички гости на предаването “В развитие” гледайте тук.
 

По статията работиха: Екип на Bloomberg TV Bulgaria , редактор Петя Стоянова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Новини
Бюджетният дефицит на САЩ се свива с 69% през април на годишна база